Prisťahovalci musia akceptovať fínske hodnoty, vyhlásil tamojší prezident

TASR
5.12.2015 18:06

Fínsky prezident Sauli Niinistö v rozhlase vyhlásil, že utečenci, ktorí chcú ostať v krajine tisícich jazier, musia akceptovať hlavné hodnoty krajiny - demokraciu, rovnoprávnosť, ľudské práva. V opačnom prípade budú musieť Fínsko opustiť.

Prisťahovalci musia akceptovať fínske hodnoty, vyhlásil tamojší prezident
SITA/AP

"Prisťahovalci, ktorí chcú zostať vo Fínsku, budú povinní akceptovať hlavné hodnoty krajiny - demokraciu, rovnoprávnosť, ľudské práva, inak budú musieť krajinu tisícich jazier opustiť. Vo vysielaní tamojšieho verejnoprávneho rozhlasu YLE to "vyhlásil fínsky prezident Sauli Niinistö. Informácie priniesli tlačové agentúry TASS a MTI.

Rezort vnútra severskej krajiny ráta do konca kalendárneho roka 2015 s 35.000 osobami, ktorí vo Fínsku požiadajú o azyl. Pôvodne ministerstvo rátalo dokonca s 50.000 žiadateľmi.
Väčšina z 30.000 migrantov, ktorí v tomto roku dorazili do Fínska, sa do krajiny presunula zo Švédska, avšak asi tri stovky z nich aj z Ruskej federácie.

Fínska pohraničná stráž už avizovala, že v prípade početnej vlny utečencov dočasne uzavrie jeden z fínsko-ruských hraničných priechodov, aby sa mohla venovať nevyhnutným formalitám v prípade migrantov, ktorí dorazili do krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok