Slovan odohral posledný zápas tripu, prehral s Omskom

TASR
5.12.2015 15:06

Hokejový klub z Bratislavy sa po štyroch zápasoch vonku vracia späť na Slovensko. Posledný zápas odohral v Omsku, s domácim výberom prehral.

Slovan odohral posledný zápas tripu, prehral s Omskom
SITA/AP

Tri dni oddychu

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v záverečnom vystúpení na štvorzápasovom tripe v KHL, keď  prehrali na ľade Avangardu Omsk 3:5. Výjazd tak zakončili s bilanciou jedno víťazstvo, jedna prehra v predĺžení a dve v riadnom hracom čase, v štyroch dueloch vybojovali rovnaký počet bodov. V tabuľke Západnej konferencie patrí "belasým" so ziskom 55 bodov naďalej desiata priečka, na ôsme Dinamo Minsk a deviaty Medveščak Záhreb strácajú bod.

Slovanisti ťahali v Omsk Aréne od začiatku za kratší koniec povrazu, v obrane nedokázali zachytávať akcie pohyblivých domácich útočníkov a už v 24. minúte prehrávali 0:3. Hoci Lukáš Kašpar v 35. minúte v oslabení znížil, už o 31 sekúnd odpovedal na jeho zásah Valentin Pjanov. Iskierku nádeje vykresal hosťom na začiatku tretej tretiny Michel Miklík, no slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži následne inkasoval z hokejky Alexandra Perežogina, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase. Záverečné slovo mal Dávid Skokan, ktorý v 51. minúte zmiernil prehru Slovana.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa po stretnutí letecky presunuli do Bratislavy, po troch dňoch voľna ich čaká štvorzápasová séria na domácom ľade, ktorú otvoria stredajším súbojom s HK Soči o19.00 h.

Slovanisti pod tlakom

"Belasí" hrali hneď v úvode presilovku po vylúčení Lemťugova, ale nič nebezpečné si v nej nevytvorili. V ďalšom priebehu sa taktovky duelu chopili domáci, ktorí svojimi kombináciami poriadne motali hlavy slovanistom a vytvárali si šancu za šancou. V 9. minúte Miklík neustrážil Lemťugova, ten si nakorčuľoval spoza bránky pred Brusta a prekonal ho strelou povedľa ramena - 1:0. Gól dodal hráčom Omska krídla a zakrátko musel kanadský brankár druhýkrát loviť puk zo svojej siete. V 13. minúte hokejisti Avangardu šikovne zakombinovali v obrannom pásme Slovana a po prihrávke od zadného mantinelu zvýšil na 2:0 nekrytý Perežogin, ktorý zamieril presne medzi betóny Brusta. Bratislavčania hrozili iba sporadicky, v ďalšej presilovke si vymenili puk Nedorost s Viedenským, ale sľubne vyzerajúcu akciu nedotiahli do gólového konca.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhej časti. Obrana Slovana nedokázala odolávať ofenzívnym výpadom hráčom Avangardu, ktorý si robili v útočnom pásme, čo len chceli. V 24. min. sa dostali domáci do rýchleho prečíslenia a totálne vyšachovali dvojicu obrancov Slovana, Paršin po prihrávkach Širokova a Zubova nemal problém namieriť do odkrytej časti bránky - 3:0. Hostia odpovedali akciou prvého útoku, po prihrávke Tičara ešte pred súperovou bránkou neuspel Nagy, no dôrazný Jeglič pretlačil puk popod Furcha za čiaru. Gól však rozhodcovia neuznali, podľa nich slovinský reprezentant usmernil puk do siete korčuľou. Slovanistom to vyšlo až v 35. minúte v končiacom sa oslabení, keď Nedorost zachytil puk, vyslal do úniku krajana Kašpara a ten presne zakončil popri Furchovom betóne - 3:1. Domáca odpoveď bola okamžitá, o 31 sekúnd vrátil Omsku trojgólový náskok Pjanov. Brust jeho strelu podcenil a puk už lovil spoza čiary, čo potvrdil aj videorozhodca.

V tretej časti hostia ožili, ale na zvrat už bolo neskoro. V 42. Surový poslal puk od mantinelu na pravý kruh, kde sa do neho oprel Miklík a strelou bez prípravy zavesil pod hornú žŕdku - 4:2. O päť minút neskôr sa Tičar presadil cez dvojicu protihráčov, stroskotal ale na Furchovej lapačke. Domáci kontrovali akciou Erata, ktorý sa popri ľavom mantineli prebil cez Mihálika a po jeho žabičke strelil piaty gól Avangardu a svoj druhý v zápase Perežogin. Na 5:3 znížil v 51. minúte Skokan, ktorý sklepol do bránky puk po strele Starostu. V následnej presilovke Slovana to skúšal Švarný, ale Furch už ďalší gól neinkasoval. "Belasí" už v závere nič nevymysleli a tak si z Omska odviezli prehru 3:5.

KHL - základná časť
Avangard Omsk - Slovan Bratislava 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Góly: 9. Lemťugov (Dervuk, Paršin), 13. Perežogin (Pjanov, Erat), 24. Paršin (Zubov, Širokov), 35. Pjanov, 47. Perežogin (Kempný, Erat) - 35. Kašpar (Nedorost), 42. Miklík (Bartovič, Surový), 51. Skokan (Starosta).

Rozhodovali: Cyplakov, Ščeňov – Micheľ, Streľcov, vylúčení: 4:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 8270 divákov.

Avangard Omsk: Furch – Kempný, Gluchov, Ahnelöv, Kuľaš, Alexandrov, Dervuk, Vasiljev, Kulik – Širokov, Zubov, Paršin – Perežogin, Pjanov, Erat – Černikov, Petrov, Lemťugov – Manukjan, Fiščenko, Lauta
Slovan Bratislava: Brust - Višňovský, Starosta, Barker, Sersen, Valach, Mihálik, Švarný - Jeglič, Tičar, Nagy – Miklík, Surový, Bartovič – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Skokan, Lušňák, Skalický

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok