HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 2:3

TA3, TASR
5.2.2012 22:20

Zápas "susedov" v prvej tretine veľa gólových šancí nepriniesol. Dokonca pri druhej presilovke Zvolena domáci ani raz neohrozili žilinského brankára Laca. Až v druhej tretine padol prvý gól, Škrečko vyrazil Devečkovu strelu, ale puk vrátil do siete Sivák.

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 2:3
SITA

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 26. Zuzin (Méry), 40. Hraško - 24. P. Sivák (Richard Huna, D. Devečka), 34. T. Sýkora (Róbert Huna, D. Devečka), 48. Smotrila (M. Drevenák, D. Devečka) 
Vylúčení: 6:3 na 2 min, navyše: 24. Sivák (Žilina) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Grečko, Snášel, 1700 divákov 

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - Juraško, Hraško, M. Vantroba, J. Mucha, Jindra, Ťavoda - Marek Slovák, Lukáš Jurík, Baláž - Otčenáš, Brabenec, Čurilla - Méry, Trochta, Zuzin - Síkela, M. Jurík, Martin Ďaloga 
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, Staňo, Dlouhý, Ďurkech, Harant - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, Stupka - M. Drevenák, Troliga, Smotrila - T. Sýkora, Jarab, Kubiš 

Vo Zvolene hrali oba tímy o šiestu priečku a v prvej tretine to bol viac opatrný hokej. Zaujali iba strely Kudělku v 5. minúte pri krátkej presilovke Žiliny. Zvolenčania častejšie strieľali, ale puky Laca príliš neprekvapili. Nebezpečnejší boli hostia v závere prvého dejstva, o gól sa pokúšal najmä Troliga.

Až v druhej tretine začali padať góly. Žilinčanov dostal do vedenia Sivák z dorážky pred bránkou, keď pred ním neuspel Richard Huna po nahodenom puku od Devečku. Zvolenčania vyrovnali o 96 sekúnd, Méry so Zuzinom vybojovali puk pri zadnom mantineli, Zuzin s ním prešiel až k ľavej žrdi a pretlačil ho za Laca - 1:1. Domáci mohli ísť do vedenia v 29. min, keď Slovák šikovne poslal puk pred bránku Branbencovi, ale tomu sa nepodarilo skórovať. V 32. min zaujal pekný kombinačný prienik Otčenáša, ale koncovka mu nevyšla. Na opačnej strane sa nebezpečnou strelou z pravého kruhu prezentoval Troliga. Žilinčanom vyšla kombinačná akcia v 34. min, Róbert Huna prihral z pravej strany do medzikružia Sýkorovi a ten dobre umiestnenou strelou priklonil misky váh na stranu svojho tímu - 1:2. Žilinčania sa však sami pripravili o vedenie. Staňo 21 sekúnd pred koncom druhej tretiny poslal spoza vlastnej bránky puk rovno na hokejku Hraška, ktorý spoza kruhov parádnou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 2:2.

V tretej tretine mali viac z hry žilinskí vlci, čo potvrdili v 48. min aj gólom Smotrilu, ktorý poslal puk do prázdnej bránky. Hostia v 53. min nevyužili 25-sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Najväčšiu šancu mal Drevenák, no nezasunul puk do prázdnej bránky. Šancu na vyrovnanie mal iba Brabenec v oslabení, ale nevyužil zaváhanie brankára Laca. Hokejistom spod Pustého hradu nevyšla v závere stretnutia ani power-play, a tak si pripísali siedmu prehru za sebou. 

Hlasy:
Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Po veľmi dobrom výkone doma so Slovanom sme sa nádejali, že podáme očakávaný výkon s tým, že sa budeme snažiť bodovať. Zápas sme v prvom rade nezvládli v hlavách. Dostali sme sa sami pod tlak tým, že nám viazla kombinácia, organizácia hry a nevedeli sme sa z toho spamätať počas celého duelu. Veríme, že horšie hrať už nemôžeme a prestávka nám príde vhod a v ďalších stretnutiach zabojujeme o lepšie umiestnenie v tabuľke."

Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Cieľ, s ktorým sme do Zvolena prišli, sme splnili. Aj keď zápas nebol okulahodiaci, bodovali sme. Účel svätil prostriedky, hrali sme veľmi dobre v defenzíve a využívali sme každú jednu chybičku Zvolena na kontry. Aj keď sme prečíslenia nevyužili, mali sme dobrý pohyb na ľade, Zvolenčanov sme v podstate nepustili k ničomu. Až na chybu, z ktorej domáci vyrovnali na 2:2. O ten jeden gól sme boli lepší, preto si odnášame dôležité tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok