Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 4:5 po samostatných nájazdoch

TA3, TASR
5.2.2012 22:21

Trenčianska Dukla viedla nad Banskou Bystricou v druhej tretine už 3:0, no do jej konca o svoj násko prišla a po nájazdových rozstreloch si musela vystačiť s jedným získaným bodom - "barani" vyhrali 5:4.

Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 4:5 po samostatných nájazdoch
SITA

Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 4:5 po sam. nájazdoch (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 17. Pardavý (Gabriš, P. Fabuš), 20. R. Tvrdoň (Tybor, Mikula), 22. Nechala (R. Tvrdoň, Tybor), 58. A. Šťastný (Pardavý, P. Fabuš) - 24. Jokila (Kútny), 34. Cebák (Jokila), 36. Bambúch (Miroslav Hlinka, Kútny), 47. Jokila (Kristoffersson), rozhodujúci sam. nájazd: Nemček

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - Valach, Zvrškovec, 1570 divákov

Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Hlubuček, Vizváry, M. Biro, Gabriš, Štindl, E. Bednár, od 21. min Nechala - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - Sojčík, Melichárek, J. Gašparovič - O. Mikula, R. Tvrdoň, Tybor - od 41. min Fojtík
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Brňák, Kubka, M. Grman, Huba, Novajovský, Bambúch, od 21. min Beňa - F. Nemček, Jokila, Kristoffersson - M. Hlinka, Pulliaien, Kútny - Zorvan, Češík, Marcinek

Domáci mali v úvodnej tretine viac z hry a boli aj strelecky usilovnejší. Viaceré ich príležitosti však zostali nevyužité, sám Pardavý zaváhal pri troch veľkých šanciach. Až v 17. min sa mu podarilo otvoriť skóre a druhý gól pridal zároveň s prvou sirénou Tvrdoň umiestnenou strelou po ľade k žŕdke.
Hneď na začiatku druhej dvadsaťminútovky využil presilovku Nechala od modrej čiary pod hornú žŕdku a Trenčín zaslúžene viedol už o tri góly. Hostia však zareagovali hneď, keď Jokila zblízka dorážkou znížil a to bol signál na pozdvihnutie bojovej morálky Banskobystričanov.

Tí postupne začali prevyšovať súpera, v polovici zápasu Nemček trafil hornú žŕdku. Práve pod ňu v 34. min pekne zavesil Cebák a využil tým presilovku. Vyrovnanie skóre prišlo v 36. min, keď Bambúch vystrelil od modrej cez zhluk hráčov pred bránkou a puk sa zastavil až v sieti. Obe mužstvá išli do ďalšieho priebehu s patričným nasadením. Domáci však opäť pykali za nedôraz v koncovke i chyby v obrane. V 47. min hostia dokonali obrat v zápase, keď Jokila rutinérsky vsietil ponad ležiaceho brankára Kováča. Tesný náskok však hostia neudržali, pretože v 58. min Šťastný tesne pred bránkou tečoval Pardavého prihrávku a vyrovnal.
Následné predĺženie sa odohralo bez prerušenia, ale aj bez určenia víťaza. Ten bol známy až po samostatných nájazdoch, v ktorých boli úspešnejší hostia.

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Tento zápas sme začali veľmi dobre a viedli sme 3:0, ale to zrejme hráčov pomýlilo a mysleli si, že už majú vyhraté a bude im to takto padať do konca stretnutia. Urazili tým šťastenu, a keď hostia znížili, na naše hokejky sa vkradla nervozita. Navyše prišla ďalšia hrubá chyba v obrane, po ktorej sme inkasovali. Ešte do konca riadneho hracieho času sa nám podarilo vyrovnať, ale v nájazdoch už bol súper šťastnejší."

Vladimír Országh (asistent trénera Banskej Bystrice): "Z našej strany mal zápas dve odlišné polovice. V tej prvej sme hrali slabo, súper sa často dostával do prečíslení a vybojovali si trojgólový náskok. Potom sme však skorigovali zostavu i náš herný systém a podarilo sa nám skóre otočiť. Nájazdy sú vždy už lotériou a tentokrát sa šťastie priklonilo na našu stranu. Výkon mužstva môžeme pochváliť iba za druhú polovicu zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok