Hokejová dvadsiatka zdolala Martin, zdvihla si sebavedomie pred MS

TA3 SITA
3.12.2015 23:16

Ako začali sezónu, tak ju aj ukončili. Hokejisti slovenskej dvadsiatky vo svojom poslednom zápase Tipsport ligy zabodovali naplno. Po Skalici ozbíjali aj Martin a pred blížiacimi sa MS vo Fínsku si v pravý čas zdvihli sebavedomie.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov má za sebou tohtosezónne pôsobenie v Tipsport lige, ktoré bolo z pohľadu získaných bodov štvrté najúspešnejšie v osemročnom projekte. Zverenci trénera Ernesta Bokroša vybojovali v dvadsiatich stretnutiach osem bodov za víťazstvá v riadnom hracom čase nad Skalicou, Martine a po samostatných nájazdoch v Piešťanoch. Dovedna strelili 27 gólov, inkasovali ich 87. Mnohé zápasy sa skončili tesným rozdielom, v ďalších mladíci prehrali vysoko. V aktuálnej sezóne tím HK Orange 20 získal o bod viac ako pred rokom, maximum je 19 bodov z ročníka 2013/2014.

Najproduktívnejší hráč "dvadsiatky" bol útočník Juraj Milý, ktorý v dvadsiatich stretnutiach strelil sedem gólov a pridal dve asistencie. V bránke dostával šancu najmä Stanislav Škorvánek, v siedmich dueloch na ľade sa objavil Dávid Hrenák. Tím HK Orange 20 hrával svoje domáce stretnutia na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove, v extraligovej rozlúčke zvíťazil vo štvrtok v Martine 2:1.

Účinkovanie v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bolo pre mladíkov z reprezentačnej dvadsiatky prípravou na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa od 26. decembra 2015 do 5. januára 2016 uskutočnia v Helsinkách. Hlavný cieľ výberu SR je rovnaký ako v minulosti - vyhnúť sa bojom o záchranu a postúpiť do štvrťfinále. Tím HK Orange 20 pôsobí aj v I. lige, účinkovanie v tejto súťaži uzavrie 13. decembra na ľade Trnavy. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok