Streľba v Kalifornii má najmenej 14 obetí, polícia útočníkov zneškodnila

TA3 TASR ČTK
2.12.2015 21:27

Polícia v kalifornskom San Bernardine strieľala na čierne SUV a zneškodnila jedného z podozrivých zo streľby, uviedla policajná hovorkyňa. Ďalších útočníkov polícia obkľúčila, uviedla CNN. Streľba si vyžiadala najmenej 14 obetí, ďalších 17 ľudí utrpelo zranenia, niektorí z nich sú v kritickom stave.

Streľba na vianočnom večierku

Do budovy v San Bernandine, kde sídli úrad sociálnych služieb, podľa polície vtrhli až traja útočníci a začali strieľať. Na sebe mali maskáče a vyzbrojení boli najskôr zbraňami typu AK-47. Podľa niektorých svedkov sa streľba odohrala v miestnosti, kde sa konal vianočný večierok. Z miesta činu utiekli v čiernom vozidle typu SUV.

Podľa denníka Los Angeles Times sa streľba odohrala v budove, kde sídli úrad sociálnych služieb. Ľudia, ktorí tu pracujú, majú na starosť pomoc postihnutým. V budove sa v okamžiku streľby mohli nachádzať až stovky osôb.

Na snímkach z televízie vidieť desiatky ľudí, ktorí budovu opúštajú s rukami nad hlavou. Policajti budovu prehľadávali miestnosť po miestnosti a pátrali po strelcoch. Na mieste sú už aj príslušníci americkej federálnej polície FBI a zasahujú tam pyrotechnici, ktorí sa snažili zneškodniť údajnú výbušninu umiestnenú v areáli.

Nevedia, či ide o terorizmus

Svedkovia popisovali troch mužov, ktorí vtrhli do budovy a začali strieľať. "Sú tu postrelení ľudia. Sme v kancelárii a čakáme na policajtov. Modli sa za nás. Som zamknutá v kancelárii," napísala Terrymu Petitovi jeho dcéra, ktorá bola v okamžiku streľby v budove.

"Tí ľudia tam prišli pripravení," uviedol o útočníkoch policajný veliteľ Jarrod Burguan. Úrady zatiaľ nedokážou povedať, či ide o teroristický čin.

O situácii v Kalifornii už informovali aj prezidenta Baracka Obamu. Demokratická kandidátka na prezidenta Hillary Clintonová na twitteri uviedla: "Odmietam to prijať ako normálne, musíme podniknúť kroky, aby sme okamžite zastavili násilie páchané strelnými zbraňami."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok