Druhý sociálny balík takmer uzavreli, tretí má mať vplyv na zamestnanosť

TASR
2.12.2015 10:11

Tretí sociálny balík má mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a na hospodársky rast. Smer ho predstaví na sobotňajšom straníckom Sneme v Nitre.

Druhý sociálny balík takmer uzavreli, tretí má mať vplyv na zamestnanosť
TASR

Štyri roky pôsobenia

"Takmer 1000 delegátov sa stretne v Nitre na našom sneme. Úlohou snemu bude nielen zhodnotiť štyri roky nášho pôsobenia vo vláde, ale aj predložiť návrh tretieho balíka," povedal predseda Smeru a vlády Robert Fico po utorkovom rokovaní predsedníctva.

Nikto dnes podľa jeho slov nepochybuje, že kabinet prvé dva sociálne balíky zvládol. "Do piatka tohto týždňa budú zaškrtnuté všetky úlohy z druhého balíka," doplnil.

Hospodársky rast

Premiér Robert Fico nateraz nekonkretizoval opatrenia, ktoré majú byť súčasťou tretieho balíka. Predsedníctvu predstavil jeho ideový zámer. Balík je podľa Fica rozpracovaný, robí sa aj kvantifikácia nákladov a pozitívnych efektov.

"Pretože máme záujem predložiť balík, z ktorého na jednej strane budú môcť ľudia pozitívne čerpať, ale na druhej strane to bude mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a na hospodársky rast," poznamenal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok