Zverejnili fotografiu tretieho atentátnika z Paríža, polícia žiada o pomoc

ČTK TA3
23.11.2015 06:41

Francúzska polícia zverejnila fotografiu tretieho zo samovražedných atentátnikov, ktorí sa v piatok odpálili pri štadióne Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis. Požiadala zároveň verejnosť o pomoc s jeho identifikáciou.

Prišiel cez Grécko

Už v piatok polícia informovala, že rovnako ako atentátnik identifikovaný na základe nájdeného sýrskeho pasu ako Ahmad Muhammad prišiel aj tretí terorista do Európy cez Grécko. Britská spravodajská stanica BBC v reakcii na výzvu francúzskej polície uviedla, že zverejnená fotografia zodpovedá fotografii istého Mahmúda, ktorého grécky úrady zaregistrovali na ostrove Leros.

Mahmúd si údajne spolu s Ahmadom Muhamadom kúpil lístok na trajekt do pevninského Grécka, aby mohol pokračovať na ceste Európou.

Hollande bude rokovať

Prezident Hollande v pondelok začne rokovania so svetovými politikmi o boji proti terorizmu po parížskych atentátoch. Stretne sa s britským premiérom Davidom Cameronom a predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom.

V utorok odletí  do Washingtonu na stretnutie s americkým prezidentom Barackom Obamom, v stredu ho v Paríži navštívi nemecká kancelárka Angela Merkelová. Vo štvrtok smeruje do Moskvy za prezidentom Vladimirom Putinom, v sobotu príjme  čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok