Aj návšteva toalety môže byť dobrodružstvo, v Číne je možné všetko

ČTK
20.11.2015 07:44

Nájsť verejné záchody, keď na človeka v meste príde prirodzené telesné nutkanie, môže byť náročné dobrodružstvo. A keď už konečne nájde toalety, ktoré sú otvorené pre okoloidúcich, čaká ho prekvapenie v podobe rôznych mierok verejnej hygieny.

Aj návšteva toalety môže byť dobrodružstvo, v Číne je možné všetko
Exclusivepix Media

V Číne na návštevníkov čakajú verejné záchody v mnohých kreatívnych podobách - a stávajú sa tak turistickými atrakciami. Napríklad v meste Čchung-čching si môžu ľudia odskočiť na záchody v podobe obrieho fotoaparátu, v meste ž'-čao v provincii Šan-tung na nich čaká lietajúci tanier a v Čeng-čou v provincii Che-nan si môžu ísť uľaviť vslonovi.

V Čcheng-tu v provincii S'-čchuan čaká päťhviezdičková toaleta v tradičnom čínskom stavebnom slohu, zatiaľ čo záchody v meste Ťin-chua v provincii Če-ťiang sa podobajú hranatým periskopom.

Denník The Daily Mail tento týždeň predstavil najzaujímavejšie čínskej záchody pri príležitosti Svetového dňa toaliet, ktorý vyhlásila OSN, aby upozornila na 2,4 miliardy ľudí žijúcich na svete bez prístupu k sanitárnemu zariadeniu. Títo ľudia sú nútení vylučovať pod šírym nebom, čo okrem iného zvyšuje riziko šírenia chorôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok