Extraliga - Zvolen - Slovan 1:3

SITA
3.2.2012 20:23

Vo Zvolene sa hral kvalitný zápas s nasadením na oboch stranách s množstvom príležítostí. Vedenia sa ujali domáci hokejisti v presilovke. V 5. min z pravého kruhu šikovne vystrelil spoza hráča Slovák - 1:0. Ďalšie šance mali na hokejke aj Baláž a Trochta, Karhunen bol pozorný.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 45. kolo:

HKm Zvolen - HC Slovan Bratislava 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Góly: 5. Marek Slovák (L. Jurík, Juraško) - 54. Kozák (M. Bartánus, Hudáček), 58. Lipiansky (Švarný), 59. Štajnoch (Lipiansky, M. Bartánus)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Harvey (Slovan) 10 min za úder do hlavy, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 1810 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - Marek Ďaloga, Juraško, M. Vantroba, J. Mucha, Hraško, Jindra, Ťavoda, L. Pokovič - Marek Slovák, L. Jurík, Baláž - Otčenáš, Brabenec, Čurilla - Leskovjanský, Trochta, Zuzin - Síkela, M. Jurík, Martin Ďaloga
Slovan: Karhunen - Dobroň, Švarný, Štajnoch, P. Frühauf, Luža, I. Ďatelinka, Kozák, Trška - Šatan, Kukumberg, M. Hudec - M. Bartánus, Lipiansky, Hudáček - Kalináč, Bulík, M. Bakoš - A. Kudrna, Preisinger, Harvey

Vo Zvolene sa hral kvalitný zápas s nasadením na oboch stranách s množstvom príležítostí. Vedenia sa ujali domáci hokejisti v presilovke. V 5. min z pravého kruhu šikovne vystrelil spoza hráča Slovák - 1:0. Ďalšie šance mali na hokejke aj Baláž a Trochta, Karhunen bol pozorný. Na opačnej strane nevyužil tutovku aj vďaka Škrečkovi v 13. min Šatan. Dobrú možnosť na vyrovnanie mal tiež Bulík a v 18. min po Dobroňovej delovke od modrej zvonila pri presilovke Slovana žŕdka. Na začiatku druhej tretiny sa v početnej výhode pred Škrečkom nepresadil zoči - voči Kukumberg. Skórovať mohli aj Ďatelinka a Kalináč. Zvolen poriadne pritlačil až v presilovke v druhej polovici zápasu, Baláž a Juraško na fínskeho gólmana v bránke hostí recept nenašli. V 35. min zaujala strela Mareka Ďalogu, keď puk išiel nad hornou žŕdkou odkrytého priestoru svätyne Karhunena. Zvýšiť vedenie Zvolena mohli aj Slovák s Balážom, ale brankár hostí bol v závere druhej tretiny oporou svojho nového tímu.

Rovnaký výkon podával aj v tretej tretine, v ktorej najprv vychytal pekný prienik Baláža. Domáci sa iba ťažko dostávali dopredu cez dobre organizovanú defenzívu Slovana. Naopak čelili dvom presilovkám súpera. V 53. min sa nepresadil Otčenáš zblízka, následne však Škrečko zasahoval pred Preisingerom a Hudáčkom. Potom Otčenáš nevyužil ďalšiu príležitosť a prišiel trest, keď sa k nečakane odrazenému puku dostal na modrej čiare Kozák a spoza kruhu presne vystrelil (1:1). O pár sekúnd mohol otočiť duel Bulík, no sám pred brankárom Zvolena neuspel. V 57. min mohol misky váh na stranu Zvolena nakloniť Brabenec, ale mieril do žŕdky. Slovan trestal, keď Lipiansky obkorčuľoval bránku domácich a spred nej pohotovo zakončil - 1:2. Hokejisti HKm hrali v závere power-play veľké príležitosti nepremenili Slovák a Brabenec. Slovan 65 sekúnd pred klaksóm poistil svoj triumf, keď Štajnoch poslal puk do opustenej zvolenskej bránky.

Hlasy:
Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Odohrali sme 50 minút výborný zápas, dobre sme hrali v defenzíve a súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Za stavu 1:0 sme mali v druhej i tretej tretine niekoľko výborných príležitostí, ale žiaľ sme nedokázali streliť ďalší gól, čo bolo napokon rozhodujúce. V záverečných ôsmich minútach sme urobili dve vážnejšie chyby a súper to dokázal využiť. Chlapcov však musím pochváliť za výkon, ktorý bol na hranici ich možností. Táto prehra je frustrujúca, minimálne bod sme si zaslúžili."

Jan Neliba (tréner Slovana): "Vedeli sme, že zápas so Zvolenom bude ťažký, pretože domáci dosť vysoko prehrali v Poprade. Po takých prehrách sa vždy v mužstve všetko vyčistí, čo sa aj potvrdilo. Zvolen vstúpil do zápasu koncentrovane a aj keď sme mali nejaké šance, do vedenia išli domáci, ktorí hrali veľmi pozorne. Verili sme však, že je tu stále šanca dostať sa do zápasu a to sa nám aj podarilo. Musím pochváliť moje mužstvo, že duel otočilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok