Extraliga - Trenčín - Košice 4:3

SITA, TA3
3.2.2012 20:21

Domáci na začiatku zápasu nevyužili dve presilovky, preto sa postupne dôraznejšie dostali do hry hostia a v 12. min Bartoš delovkou z uhla otvoril skóre. Obe mužstvá sa snažili o aktívny prejav, v 16. min domáci Sojčík trafil žŕdku.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 45. kolo:

Dukla Trenčín - HC Košice 4:3 (0:1, 4:1, 0:1)
Góly: 25. O. Mikula (E. Bednár, R. Tvrdoň), 35. J. Gašparovič (Gabriš, Sojčík), 37. A. Šťastný (Pardavý, Fabuš), 39. R. Tvrdoň (Štindl) - 12. P. Bartoš (Tabaček, Homer), 21. Tabaček (Homer, Dravecký), 55. Tabaček (Homer, Zálešák)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Brath, Zvrškovec, 2260 divákov

Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Hlubuček, Vizváry, M. Biro, Gabriš, Nechala, E. Bednár, Štindl - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - Sojčík, Melichárek, J. Gašparovič - O. Mikula, R. Tvrdoň, Tybor
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Martin Chovan, Slimák - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Spilar - Jenčík, Kristek, Marcel Haščák - E. Piatak, Pašek, Mlynarovič

Domáci na začiatku zápasu nevyužili dve presilovky, preto sa postupne dôraznejšie dostali do hry hostia a v 12. min Bartoš delovkou z uhla otvoril skóre. Obe mužstvá sa snažili o aktívny prejav, v 16. min domáci Sojčík trafil žŕdku. Hneď po začiatku druhej tretiny už východniari využitou presilovkou v 26. sekunde zvýšili svoj náskok na 2:0, keď Tabaček od modrej čiary efektne zavesil puk do horného rohu bránky. Onedlho však Trenčania dosiahli kontaktný gól. V 25. min Mikula v presilovej hre doklepol odrazený puk do odkrytej bránky. Domáci postupne prevzali iniciatívu a ešte do druhej prestávky sa im podarilo otočiť skóre. V 35. min nechali hostia voľne manévrovať Gašparoviča, a ten ich zato potrestal vyrovnávajúcim gólom. O dve minúty ďalšiu nátlakovú akciu korunoval Šťastný a po ďalších dvoch minútach zavŕšil trenčiansky obrat nekompromisnou strelou Tvrdoň - 4:2.

V snahe napraviť pokazené sa v tretej tretine Košičania chopili taktovky a zatlačili protivníka. V 44. min Piatak nastrelil žŕdku, ale aktivita priniesla východniarom ovocie až v závere zápasu. V 55. min Tabaček strelou od modrej čiary opäť zužitkoval presilovku, viac sa však hosťom dosiahnuť nepodarilo. Trenčín svoje cenné víťazstvo v zaujímavom stretnutí zásluhou bojovnosti už nepustil z rúk.

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Chceli sme toto stretnutie začať aktívne, ale paradoxne sme prehrávali o dva góly. Zlomový moment nastal za stavu 1:2, keď videorozhodca kontroloval, či Košice dali alebo nedali gól. Šťastie sa v tomto momente priklonilo na našu stranu, čo nás povzbudilo a odskočili sme súperovi na 4:2 a upokojili sme sa. V tretej tretine sme už hrali trpezlivo a zodpovedne so snahou nerobiť chyby. Súper však hral dobre a až do konca sme mali plné ruky práce s udržaním tesného víťazstva. Musím pochváliť hráčov za to, že príkladne bojovali i za ich kolektívne poňatie hry."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Stretnutie sme mali veľmi dobre rozohraté, v druhej tretine sme však vinou zlej koncentrácie dovolili Trenčínu otočiť výsledok: V tretej časti sme sa vrátili naspäť do zápasu, predvádzali sme dobrý hokej, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok