Extraliga - Skalica - Banská Bystrica 2:3 pp

SITA, TA3
3.2.2012 19:58

Úvodných desať minút hralo domáce mužstvo opatrne a skôr čakalo na aktivitu súpera. Prvý gól vsietil neobsadený Kutálek, ktorý namiesto nahrávky zvolil strelu v momente presunu Chorošuna - 1:0. Hosťom sa vydarila prvá vážnejšia akcia v 10. min po delovke Cebáka od modrej čiary.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 45. kolo:

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 2:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 9. Kutálek (Holovič, Vyrúbalík), 13. T. Višňovský (Kloz, Jankovič) - 32. Jokila (Kristoffersson, Kubka), 42. Miroslav Hlinka (Kútny, Brňák), 65. M. Grman (Kristofersson)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: R. Školiak (Skalica) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Návratek, M. Junek, 1994 divákov

Zostavy:
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Pojkar, Jankovič, Kloz, Křetinský, Magušin, Gula - Klejna, R. Školiak, Obdržálek - J. Hruška, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, Šátek - T. Mikúš, Klejna, R. Konečný
Banská Bystrica: Chorošun - Kubka, M. Grman, Cebák, Brňák, Novajovský, Beňa, Huba, Bambúch - Kristoffersson, Pulliainen, Jokila - Kútny, Češík, F. Nemček - Zorvan, Matoušek, Lunter - Miroslav Hlinka, Marcinek, Zuzin

Úvodných desať minút hralo domáce mužstvo opatrne a skôr čakalo na aktivitu súpera. Prvý gól vsietil neobsadený Kutálek, ktorý namiesto nahrávky zvolil strelu v momente presunu Chorošuna - 1:0. Hosťom sa vydarila prvá vážnejšia akcia v 10. min po delovke Cebáka od modrej čiary. O tri minúty neskôr vystrelil od modrej Jankovič a do brány puk doklepol Višňovský - 2:0. Ďalšia výraznejšia šanca prišla až v záverečných 30 sekuntách prvej tretiny z dielne druhého skalického útoku, avšak skóre sa nemenilo. V úvode druhého dejstva si vytvorili tlak Banskobystričania a viacerými strelami ohrozovali Lakosila. Gólom zaváňal na druhej strane dvojnásobný pokus Šáteka, ale Chorošun oba pokusy zneškodnil. V 30. min mal Holovič na hokejke možnosť pridať tretí skalický gól, ale koncovku nezvládol. Prvý gól hostí priniesla 32. min, keď neobsadený Jokila dorazil puk za Lakosilov chrbát po prihrávke Kubku. Tretia tretina začala v rýchlom tempe. Už po dvoch minútach sa musel hlavný arbiter poradiť s videorozhodcom a uznal vyrovnávajúci gól Hlinku. Hra bola veľmi vyrovnaná, nervózna a vďaka nerozhodnému výsledku aj dramatická. Oba celky stavili najmä na ofenzívu a v obranných činnostiach dochádzalo najmä na skalickej strane k mnohým chybám. Veľkú šancu na zmenu stavu mal Zuzin z tesnej blízkosti a dve minúty pred záverom tretiny Kutálek, ktorý už mohol spomedzi kruhov rozhodnúť. O víťazovi stretnutia rozhodol až v predlžení kapitán Banskobystričanov Grman gólom zo samostatného úniku.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice): "Od druhej tretiny nemôžem hodnotiť náš výkon. Som sklamaný z prístupu a výkonu hráčov. Očakám od nich niečo úplne iné. S chlapcami si zápas ešte určite rozoberieme."

Milan Staš (tréner B. Bystrice): "Prvú tretinu sme sa ťažko rozhýbavali. Po korekciách v zostave nastal lepší pohyb, naša hra začala vyzerať inak. Prišiel kontaktný gól, chlapci hrali a korčuľovali ešte lepšie a dočkali sme sa vyrovnávajúceho gólu. V predlžení sme so šťastím vyhrali. Tento zápas hodnotím ako vyrovnaný so šťastným koncom konečne aj pre nás."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok