Kozák má pred Švajčiarskom pár otáznikov, Pečovský až na Island

TA3 TASR
12.11.2015 23:07

Piatkové futbalové stretnutie Slovensko - Švajčiarsko bude v trnavskej City Aréne sledovať viac ako 18- tisíc divákov.

Slováci chcú pokrstiť nový štadión výhrou

Slovenskí futbalisti sa v piatok 13. novembra prvýkrát predstavia v reprezentačnom zápase na novom Štadióne Antona Malatinského - City Arene v Trnave, keď nastúpia proti Švajčiarsku. Tréner Ján Kozák sa na štvrtkovej oficiálnej tlačovej konferencii pred zápasom ešte nepodelil s médiami o základnú zostavu, keďže v nej stále má niekoľko otáznikov.

"Základnú zostavu by som ešte nezverejňoval, lebo ešte nie som stopercentne rozhodnutý na niektoré posty. Chcem ale použiť veľký počet hráčov a chcem dať šancu viacerým z nich. Chcem vidieť, ako budú reagovať na ťažkých súperov," povedal 61-ročný kouč SR.

Piatkový súboj je už pre oba tímy prípravou na budúcoročné EURO vo Francúzsku, Slováci sa hotujú pokrstiť moderný štadión výhrou. Nová aréna sa slovenskému tímu aj podľa Kozáka páči: "Je pekný, som rád, že na Slovensku máme takýto štadión, ktorý plní prísne kritériá. Páči sa nám. Bolo by pekné, ak by sa nám tu v tomto prostredí podarilo zvíťaziť."

Zdravotný stav tímu je uspokojivý

Slovensko sa hotuje pristúpiť k súboji, na ktorý by malo byť vypredané, s úplnou vážnosťou, hoci je "iba" priateľský". "Ja priateľské zápasy v danej situácii neuznávam, hráme proti veľmi silným súperom a chceme s nimi odohrať dobré zápasy a dobre sa pripraviť na majstrovstvá Európy. Nasadenie a prístup musia byť ako v ostrom kvalifikačnom zápase," jasne deklaroval Kozák.

Zdravotný stav tímu je uspokojivý, problémy mal len kapitán Žiliny Viktor Pečovský, ktorý už ale s tímom trénoval. "Viktor už včera skúšal trénovať a cíti sa dobre. Je to ale svalové zranenie, to býva klamlivé, a preto pravdepodobne bude hrať až v druhom zápase s Islandom. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku," objasnil tréner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok