Je mladá Katerina Putinova dcéra? Bankárovi spôsobila poriadne problémy

TASR
11.11.2015 10:15

Viceprezident ruskej banky Gazprombank, Andrej Akimov, poprel, že by bol povedal, že mladšia dcéra prezidenta Vladimira Putina pracuje na Moskovskej štátnej univerzite.

Je mladá Katerina Putinova dcéra? Bankárovi spôsobila poriadne problémy
Twitter/ Reuters Top News

Jej projekt pomáha mladým vedcom

Agentúra Reuters v utorok zverejnila správu, v ktorej citovala Akimova, keď povedal, že zástupkyňou rektora univerzity je Putinova dcéra Katerina Tichonovová. Agentúra Reuters uviedla, že si jej totožnosť overila z dvoch ďalších zdrojov a trvá na tom, že informáciu naozaj mala od Akimova. Tichonovová vedie na univerzite projekt nazvaný Innopraktika, ktorý pomáha mladým vedcom. Gazprombank projekt finančne podporuje.

Agentúra Reuters citovala Akimova, ktorý jej o Tichonovovej povedal: "Vedel som, že je to Putinova dcéra. Ale samozrejme sme prijali rozhodnutie podporovať projekty Moskovskej štátnej univerzity bez ohľadu na rodinné väzby."

Identifikáciu napokon poprel

Gazprombank následne vydal v Moskve v utorok vyhlásenie, ktorým Akimov svoju identifikáciu Putinovej dcéry poprel.  Reuters však na svojej správe trvá. Hovorkyňa Reuters uviedla: "Pán Akimov hovoril s Reuters oficiálne. Naša výpoveď o tom, čo povedal, je presná a Reuters na nej trvá."

Správa agentúry skúmala úlohu Kateriny Tichonovovej a upozornila na nástup druhej generácie elity okolo ruského prezidenta. Uviedla, že Katerina Tichonovová sa označila za manželku Kirila Šamalova, ktorý investoval do plynárejskej a petrochemickej spoločnosti asi dve miliardy amerických dolárov a je synom starého Putinovho priateľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok