Slováci už trénujú v Hlohovci, Polakoviča nahradil Guzy

TA3 SITA
2.11.2015 23:31

S novým kapitánom, asistentom trénera a bez dvoch zranených hráčov. Slovenskí hádzanári sa v Hlohovci začali pripravovať na prvý z dvojice zápasov prvej fázy kvalifikácie o postup na Majstrovstvá sveta 2017.

Zranená achilovka

V sobotu večer sa v Hlohovci oficiálne začal zraz slovenskej reprezentácie hádzanárov pred štartom I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2017 vo Francúzsku (15. - 29. 1. 2017). Tréner SR Martin Lipták musel ešte predtým urobiť v nominácii jednu vynútenú zmenu. K dispozícii nie je Pavol Polakovič z HK Agro Topoľčany.

Zranená achilovka z nedávneho extraligového súboja nedovolí skúsenému ľavákovi absolvovať najbližší program národného tímu mužov. Namiesto neho dostal pozvánku spojkový univerzál z HC Sporta
Hlohovec Vladimír Guzy. Káder sa v kompletnom zložení zišiel v pondelok, keď ho doplnili legionári z Nemecka - ráno sa pripojil krídelník Eisenachu Tomáš Urban a na obed aj spojka Hannoveru-Burgdorf Csaba Szücs.

Mediálne povinnosti

Slováci už majú za sebou tri tréningy, súčasťou nedeľňajšieho a pondelkového programu bola aj regenerácia. Do utorkového odchodu do Bosny a Hercegoviny, kde v stredu 4. novembra od 20.15 h absolvujú v Tuzle kvalifikačnú ouvertúru v rámci 1. skupiny, si ešte raz zatrénujú.

Po pondelkovej večernej tréningovej jednotke si splnia mediálne povinnosti, následne absolvujú spoločné fotografovanie a v utorok ráno sa autobusom vyberú smer letisko Schwechat, odkiaľ odletia do Sarajeva. Do dejiska stretnutia ich potom ešte čaká autobusový presun, v utorok večer je už plánovaný tréning v Tuzle. V 23-člennej výprave bude 16 hráčov, z aktuálneho 18-členného kádra zostane doma dvojica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok