Trenčín potvrdil líderskú pozíciu, Myjava štvrtýkrát prehrala

TA3 TASR SITA
30.10.2015 22:51

Futbalisti Trenčína potvrdili svoju líderskú pozíciu v tabuľke Fortuna ligy. Zverenci trénera Martina Ševelu si v zápase 15. kola poradili so Spartakom Myjava jednoznačne 4:1. Za necelých päť minút padli tri góly.

Trenčín potvrdil líderskú pozíciu, Myjava štvrtýkrát prehrala
TASR

AS Trenčín – Spartak Myjava 4:1 (2:1)

Góly: 12. Schet, 16. Beňo (vlastný), 50. Wesley, 56. Van Kessel – 13. Rundič (vlastný). Rozhodoval: Chmura, ŽK: Rabiu, Kleščík, Rundič – Marček, ČK: 27. Banovič (Myjava), 2212 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Rundič, Madu – Jančo (63. Opatovský), Rabiu – Schet (76. Guba), Bero, Van Kessel (81. Holúbek) – Wesley

Myjava:  Hruška – Beňo, Slančík, Banovič, Chovanec – Kóňa (71. Karlík), Duga – Daniel (65. Pekár), Sládek (28. Jánošík), Marček - Bílovský

Krajské derby bolo v úvode vyrovnané. Trenčania sa do vedenia dostali aj s kusom šťastia. Banovič sa pri rozohrávke pošmykol, Schet sa z ničoho nič rútil sám na Hrušku a nezaváhal. Z vedenia sa však netešili dlho. Už o minútu domáca obrana zaváhala a loptu kolenom do vlastnej brány nasmeroval Rundič. Na góly hojnú úvodnú pätnásťminútovku zakončil rýchly výpad Scheta po pravom krídle, ktorý si nešťastne Beňo zrazil do vlastnej siete. O dve minúty predviedol individuálne majstrovstvo Van Kessel. Zaplietol hlavu obrane, no tá dokázala jeho pokus z uhla na poslednú chvíľu odkopnúť na rohový kop. Zaujímavý moment nastal v 27. min, keď sa z ihriska po zákroku zo zadu z ihriska porúčal Banovič. V 35. min mohol pridať tretí gól majstra Van Kessel, Hruška ale bol na svojom mieste a vyboxoval loptu do bezpečia. Myjavčania sa prevažne bránili a čakali na svoju šancu, no tá do polčasovej prestávky neprišla.

Domáci tím začal druhý polčas aktívnejšie. Už po piatich minútach hry si loptu spracoval Bero, neulakomil sa na zakončenie, prihral lepšie postavenému Wesleymu, ktorý už nemal problém poslať loptu za bezmocného Hrušku. O šesť minút predviedol Trenčín parádnu akciu. Schet krížnou prihrávkou vyzval do zakončenia Van Kessela a ten prudkou strelou k žrdi upravil výsledok na 4:1. Majstrovský tím v týchto momentoch bavil futbalom divákov a vo vzduchu viseli aj ďalšie góly. V 67. min dostal prihrávku do voľného priestoru na opačnej strane Slančík. Z dobrej pozície však mieril vedľa pravej tyče Šemrincovej brány. O desať minút vyšachoval obranu Šulek. Jeho prízemný center nedokázal do priestoru brány z niekoľkých krokov usmerniť Wesley. V závere ešte čistú šancu na svoj desiaty gól spálil najlepší kanonier Fortuna ligy Bero. Diváci napokon oba tímy odmenili potleskom.

Hlasy po zápase:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili ako sme chceli. Dali sme rýchly gól. Zápas sme mali pod kontrolou, aj keď to nebolo bez chýb, ľudia sa bavili a môžeme byť spokojní."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Nebyť nezmysleného vstupu jedného pána do zápasu, mohol to byť obojstranne dobrý zápas. Hrať s desiatimi hráčmi proti Trenčínu je veľmi náročné. Hráči sa zápas snažili dohrať v maximálnom nasadení. Potom už bolo ťažko niečo so zápasom urobiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok