Meszároš sa dohodol na ročnej zmluve s Novosibirskom

TASR TA3
30.10.2015 13:17

Slovenský obranca Andrej Meszároš bude po odchode zo zámoria pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige v drese Sibiru Novosibirsk.

Ročná zmluva

S ruským klubom sa dohodol na ročnej zmluve. Potvrdil to pre portál hokej.cz Vladimír Vůjtek zo spoločnosti Eurohockey Services, ktorá hráča zastupuje. Dvadsaťdeväťročný Meszároš pôsobil v uplynulej sezóne v NHL v Buffale, za ktoré odohral 60 zápasov a nazbieral 14 bodov.

Na konci sezóny mu vypršala zmluva a tak cez leto skúšal šťastie v kempe Colorada, no nepresadil sa. V NHL obliekal aj dresy Ottawy, Tampy Bay, Philadelphie a Bostonu. Na konte má v základnej časti profiligy spolu 645 zápasov, v ktorých nazbieral 238 bodov (63+175), v play off pridal 50 duelov (4+13). V zámorí pôsobil jedenásť sezón.

"Boli tam aj iné varianty z KHL, niečo sme mali vo Švajčiarsku, určité kontakty prebehli s klubmi českej extraligy. Andrej ale dal jasne najavo, že by rád odišiel do ruskej ligy," vysvetlil pre hokej.cz Vůjtek.

Na nový angažmán sa teší

"Pre obrancu bolo hľadanie trošku zložitejšie, kluby NHL chcú predovšetkým útočníkov, konkrétne centrov. Ponuka od Novosibirsku bola veľmi konkrétna a Andreja zaujala. Pomohol tomu aj fakt, že v Sibire nedávno predčasne skončil Vladimír Roth a vedenie zháňalo iného kvalitného obrancu," dodal Vůjtek.

Meszároš by mal do Novosibirska odcestovať začiatkom budúceho týždňa, hneď ako si vybaví víza a ostatné náležitosti. "Ak to vyjde, mal by Andrej odletieť v utorok. Na budúci týždeň je reprezentačná prestávka, bude tam priestor, aby sa zoznámil s trénermi a spoluhráčmi. Andrej je v plnej príprave, chodí dvakrát denne trénovať. A na nový angažmán sa veľmi teší," dodal Vůjtek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok