Komiks o Tintinovi vydražili za rekordnú sumu

SITA
27.10.2015 15:29

Dvojstránku komiksu Žezlo kráľa Otakara, ktorý je ôsmym dielom série Tintinove dobrodružstvá, vydražili vo Francúzsku za 1,6 milióna eur. Organizátori dražby pritom odhadovali, že úryvok z titulu belgického spisovateľa a ilustrátora Hergého publikovaný v roku 1939 vynesie maximálne 800-tisíc eur.

Komiks o Tintinovi vydražili za rekordnú sumu
SITA/AP

Dvojstránka zobrazuje hrdinu komiksu Tintina na palube padajúceho lietadla. Podľa aukčného domu Sotheby's, ide o najvyššiu sumu v histórii, akú niekto zaplatil za dvojstranový originál komiksu.

Tintinove dobrodružstvá o výnimočne zvedavom mladom reportérovi Tintinovi a jeho vernom psom spoločníkovi Miluovi začali vychádzať v roku 1929. Celkovo vyšlo 24 dielov, ktoré sa dočkali prekladu vo viacerých krajinách. Na motívy série vzniklo viacero filmových a televíznych adaptácií.

Zatiaľ posledný prišiel do kín v roku 2011, pričom o réžiu sa postaral Steven Spielberg. Hlasy postavám v animovanej snímke prepožičali Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg či Toby Jones. Titul získal Zlatý glóbus pre najlepší animovaný film.

5_0a000002-dc0e-72a8.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok