Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli Slovenke na luxusnom WC

TA3 SITA
26.10.2015 15:41

Lietadlo spoločnosti Air Berlin smerujúce z Viedne do Abú Zabí muselo núdzovo pristáť vo východotureckej provincii Erzurum, aby personál vysadil slovenskú cestujúcu z turistickej triedy, ktorá použila toaletu vo vyššej business triede.

Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli Slovenke na luxusnom WC
SITA/AP

Pobúrila návštevou business WC

Slovenka Edita, údajne približne 50-ročná, nastúpila na palubu lietadla vo Viedni v stredu 21. októbra, informoval turecký spravodajský portál bgnnews.com

Počas letu nad Tureckom ju postihla náhla žalúdočná nevoľnosť. Keďže táto pasažierka turistickej triedy bola presvedčená, že nestihne prejsť celú uličku až na toaletu v zadnej časti lietadla, ponáhľala sa radšej na neďalekú toaletu v business triede, napísal portál bgnnews.com.

Vyvolala však pobúrenie pasažierov business triedy a personálu lietadla, ktorí sa pokúsili dostať ženu von z toalety prvej triedy. Nasledovala hádka a Slovenka skončila s putami na rukách, ktoré jej nasadil personál lietadla.

#AirBerlin flight lands in #Erzurum to boot economy woman who used business WC

Posted by BGN News on 25. október 2015

Išla na návštevu dcéry

Pilot sa potom skontaktoval s letovými dispečermi v Ankare a požiadal o povolenie pristáť na najbližšom dostupnom letisku. Stroj dostal povolenie pristáť v meste Erzurum a na dráhu dosadol o 16.30 h miestneho času. Prišli predstavitelia letiska a odviedli "problémovú pasažierku". Lietadlo odštartovalo do cieľa v Abú Zabí bez nej. 

Edita vysvetlila, že do Abú Zabí išla na návštevu dcéry. Po incidente sa však ocitla sama v Erzurume, "na mieste, ktoré by som ani nenašla na mape, keby som sa o to pokúsila", uviedla. Podľa svojich slov si v tých chvíľach poplakala. 

Zamestnanec správy letiska Abubekir Özcan ju upokojil, ponúkol jej čaj, zabezpečil nové letenky (najprv do Istanbulu, odtiaľ do Abú Zabí) a zariadil jej aj ubytovanie v hoteli Palandöken, ako opísala svoju situáciu Slovenka. "Nikdy na túto láskavosť nezabudnem," dodala.

Jediná slovenská cestujúca

Žena bola jedinou slovenskou cestujúcou v lietadle, ostatní boli Rakúšania, uviedol pre webovú stránku Özcan. Povedal, že čoskoro si každý uvedomil, že žena neurobila nič zlé. Özcan ju na druhý deň prišiel vyzdvihnúť do hotela a odprevadil ju až k terminálu letiska. O ťažkostiach ženy sa dozvedel honorárny konzul Slovenska v tureckom meste Mersin, Emir Bozkaya.

Poslal list generálnemu riaditeľstvu Úradu pre správu štátnych letísk a poďakoval sa za pomoc, ktorú poskytli spoločne s Özcanom slovenskej cestujúcej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok