Tymošenkovej dcéra tvrdí, že ukrajinskú expremiérku týrajú

TASR
2.2.2012 06:29

Dcéra ukrajinskej expremiérky Julie Tymošenkovej v stredu americkým kongresmanom povedala, že jej matku vo väzení týrajú. Podľa jej dcéry jej vo väznici úmyselne spôsobujú nedostatok spánku, informovala tlačová agentúra Associated Press.

Tymošenkovej dcéra tvrdí, že ukrajinskú expremiérku týrajú
SITA

Tymošenkovú odsúdili na sedem rokov väzenia za zneužitie právomocí po procese, ktorý Západ odsúdil ako politicky motivovaný. Podľa jej dcéry jej vo väznici úmyselne spôsobujú nedostatok spánku, informovala tlačová agentúra Associated Press.

"Moju matku šesť mesiacov protizákonne väzní, ubližuje jej a ponižuje ju režim, ktorý sa ju snaží zlomiť," povedala Jevhenija Tymošenková pred výborom Senátu USA pre zahraničné vzťahy. Dodala, že jej matku neustále držia v osvetlenej cele s kamerou, pričom nedávno upadla do bezvedomia po "záhadnom poklese krvného tlaku".

Väzenská správa uviedla, že Tymošenková len dostala závrat.

Jevhenija Tymošenková zdôraznila, že jej matka má vážne zdravotné ťažkosti, no neposkytujú jej liečbu.
"Jej pokračujúce väznenie pre pochybné, politicky motivované obvinenia je neprijateľné a v rozpore so slobodným a otvoreným systémom," vyhlásila demokratická senátorka Jeanne Shaheenová, ktorá zasadnutiu výboru predsedala.

Ukrajinské veľvyslanectvo v USA sa odmietlo k obvineniam vyjadriť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok