Slovanisti ukončili domácu sériu zápasov prehrou s Omskom

TASR
23.10.2015 23:38

Hokejisti Slovana Bratislava ukončili štvorzápasovú sériu na domácom ľade piatkovou prehrou s Avangardom Omsk 0:3. Nepredĺžili tak svoju víťaznú šnúru na päť duelov. V tabuľke Západnej konferencie figurujú na 11. priečke a na konte majú 34 bodov.

Slovanisti ukončili domácu sériu zápasov prehrou s Omskom
SITA/AP

Hostia mali od začiatku duelu navrch a prvý gól strelili v 9. minúte, keď sa presadil Lekomcev. V druhom dejstve pridali ďalšie dva góly Lemťugov a Paršin a Omsk si tak vytvorili pohodlný náskok, ktorý si v tretej časti bez väčších problémov postrážili. Slovan tak pred vypredaným hľadiskom vyšiel bodovo naprázdno.

Slovan Bratislava - Avangard Omsk 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 9. Lekomcev (Erat), 32. Lemťugov (Valentenko, N. Gluchov), 40. Paršin (Kempný, Lekomcev). Rozhodovali: Gašilov, Naumov - Raming, Šichanov, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 10.055 divákov.

Slovan Bratislava: Garnett - Sersen, Barker, Mihálik, Luža, Valach, Švarný, Kozák - Kašpar, Nedorost, Paré – Nagy, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Viedenský, Skalický

Avangard Omsk: Kostin - Ahnelöv, Alexandrov, Kempný, Lekomcev, Valentenko, N. Gluchov, Dervuk – Zubov, Popov, Paršin – Erat, Sobotka, Perežogin – Černikov, Petrov, Širokov – Michejev, A. Gluchov, Lemťugov - Fiščenko

Lepší vstup do zápasu mali hostia, ktorí si už v druhej minúte vynútili presilovku po sekere od Valacha. Garnetta počas nej ohrozili Paršin, Valentenko a z dorážky aj Černikov, no brankár "belasých" si s ich pokusmi poradil. Slovan sa v úvodných minútach bránil a k prvej vážnejšej šanci sa dostal až v 8. minúte. Kostin Jegličovu strelu iba zrazil a Šťastnému chýbal kúsok, aby poslal domáci tím do vedenia. Čo sa nepodarilo jemu, to vyšlo o minútu neskôr Lekomcevovi, ktorý prestrelil Garnetta - 0:1. Aktívni hostia ďalej držali puk na hokejkách a mali viac z hry, chýbali im však čisté šance. Tie si nedokázali vypracovať ani slovanisti a nepodarilo sa im to ani v početnej prevahe v závere tretiny, keď sa neujali strely Parého a Nedorosta.

Omsk mal navrch aj v ďalšom priebehu zápasu. V 25. minúte otestoval Garnetta tvrdou strelou Kempný a v 27. nenamieril presne v dobrej šanci Paršin. Od 30. minúty hrali hostia presilovku, síce ju nevyužili, no krátko po nej sa už tešili z druhého gólu. K Lemťugovovi sa so šťastím odrazil nahodený puk od mantinelu a ten ho pohotovo dopravil do siete. V 36. minúte išiel po tvrdom zákroku na ľad Nagy a na striedačku mu museli pomôcť spoluhráči, no do zápasu sa ešte vrátil. V 40. minúte udrel Omsk tretíkrát. Početnú výhodu premenil na gól Paršin, ktorý si zľava nakorčuľoval pred Garnetta a strelou k bližšej žŕdke zvýšil na 3:0.

Hokejisti Avangardu sa v tretej tretine zamerali hlavne na stráženie pohodlného náskoku a tak sa dopredu príliš nehrnuli. Slovan sa snažil skorigovať stav, no proti dobre organizovanej defenzíve si nedokázal vypracovať väčšie šance. V 50. minúte inkasoval Nagy ďalší tvrdý úder a s krvou na tvári odkorčuľoval na striedačku. Krátko na to si domáci zahrali presilovku, síce zamkli súpera v pásme, ale bez výraznejších príležitostí. V 54. minúte zachránil Kostin po Tičarovej strele. V závere už Slovan nedokázal skorigovať výsledok a tak si po štyroch triumfoch pripísal prehru.

Hlasy po zápase

Miloš Říha, tréner Slovana: "Zase sa nám rozpadli obranné dvojice a prišiel aj nový mladý hráč. Pristúpili sme k tomu trochu bojazlivo a mali sme rešpekt zo súpera. Už v prvom striedaní sme urobili chybičky. Neplnili sme veci, ktoré sme si povedali."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Bol to ťažký zápas proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý dobre bránil stredné pásmo. Ťažko sme proti nim prechádzali. Dali hneď v prvej tretine gól a potom veľmi dobre bránili. Škoda druhého a tretieho gólu, myslím si, že nemuseli byť. V závere nám už neostali sily na zvrat."

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: "Chceli sme vyhrať, dnes to nevyšlo. Druhý gól bol smolný, ale je to hokej a padajú aj také. Pri treťom sme zle vystriedali."

Jevgenij Kornouchov, tréner Omsku: "Dnes sme dosiahli významné víťazstvo proti dobrému súperovi. Musím sa mojim hráčom poďakovať za dobrý výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok