Cruyffovi diagnostikovali rakovinu pľúc, absolvuje vyšetrenia

TASR TA3
22.10.2015 23:35

Futbalová legenda Johan Cruyff zažila šok. Lekári totiž bývalému vynikajúcemu tvorcovi hry diagnostikovali rakovinu pľúc.

Legendárnemu holandskému futbalistovi Johanovi Cruyffovi diagnostikovali rakovinu pľúc. Vicemajster sveta z roku 1974 sa v najbližších dňoch podrobí ďalším vyšetreniam, aby sa zistilo, v akom je choroba štádiu. Informovala o tom ESPN s odvolaním sa na viaceré španielske médiá.

"
Johan Cruyff v uplynulých týždňoch podstúpil lekárske testy v barcelonskej nemocnici, pri ktorých lekári odhalili rakovinu pľúc. Stále ešte prebiehajú vyšetrenia. Z dôvodu rešpektovania súkromia Cruyffa a jeho rodiny preto zatiaľ nebudeme poskytovať ďalšie vyhlásenia," uvádza sa v stanovisku Cruyffovho manažmentu. Cruyff bol v rokoch 1971-1973 kľúčovou postavou Ajaxu Amsterdam, ktorý trikrát za sebou získal Pohár európskych majstrov.

Na MS 1974 sa s Holandskom prebojoval až do finále a vyhlásili ho za najlepšieho hráča turnaja. Ako tréner žal trojnásobný držiteľ Zlatej lopty najväčšie úspechy v Barcelone. "Kataláncov" priviedol k štyrom ligovým titulom i k prvému triumfu v PEM. V roku 1991 sa podrobil operácii srdca. Naposledy pôsobil šesťdesiatosemročný Holanďan ako tréner neoficiálneho národného tímu Katalánska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok