Kopecký bude kariérne pokračovať v Česku

TASR
22.10.2015 17:43

Tomáš Kopecký po desiatich rokoch opúšťa NHL. Skúsený hokejista bude v kariére pokračovať v českej extralige. Do svojich služieb ho zlákal Třinec.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký opúšťa zámorskú NHL a mieri do tímu českého extraligistu z Třinca. S vedením českého vicemajstra sa dohodol na viacročnej zmluve.

Informáciu priniesol český server hokej.cz s odvolaním sa na Vladimíra Vůjteka mladšieho zo spoločnosti Eurohockey Services, ktorá hráča zastupuje. "V hre bolo viacero ponúk, ale Tomáš sa rozhodol pre 'oceliarov'. Obe strany sa dohodli na viacročnej zmluve," citoval hokej.cz Vůjteka.

Po desiatich rokoch v zámorí sa skúsený útočník sťahuje do Európy. "Registrovali sme záujem z KHL, ozvali sa aj kluby zo Švajčiarska. S konkrétnou ponukou prišiel Třinec a návrh klubu Tomáša oslovil. ˇOceliari' majú ambície a veľmi silný káder. Tomáš v uplynulých dňoch absolvoval osobné stretnutie s viceprezidentom klubu Janom Czudkom," poznamenal Vůjtek ml. Podľa hráčovho zástupcu zohrala dôležitú úlohu aj skutočnosť, že Třinec sa nachádza neďaleko Trenčína, odkiaľ Kopecký pochádza.

Kopecký mal ambíciu zostať v zámorskej profilige, no v prípravnom období si nevybojoval zmluvu v klube Chicago Blackhawks, v ktorom bol na skúške.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok