Šanghaj chce organizovať turnaj, ktorý predčí aj Grand Slamy

SITA
22.10.2015 14:36

Riaditeľ tenisového turnaja v Šanghaji chce organizovať také podujatie, ktoré prekoná tzv. "Veľkú štvorku". V peňažnej prémii aj renkingových bodoch.

Šanghaj chce organizovať turnaj, ktorý predčí aj Grand Slamy
SITA/AP

Najskôr od roku 2018

Organizátori jesenného tenisového turnaja mužov ATP World Tour Masters 1000 Rolex v čínskom Šanghaji rešpektujú, že tzv. veľká štvorka v správe Medzinárodnej tenisovej federácie je nedotknuteľná, túžia sa však atribútmi vyšvihnúť nad všetky podujatia v rámci štruktúry podujatí Asociácie tenisových profesionálov.

"Radi by sme hostili akýsi mužský akoby dodatkový grandslamový turnaj, ktorý by bol špecifickou oslavou tohto odvetvia - s najväčším prémiovým balíkom aj renkingovými bodmi. Nechceme bojovať s grandslamovými turnajmi, ale spolupracovať s nimi. Vieme, že grandslamová tradícia sa nedá kúpiť. Neuvažujeme teda o štatúte piatej súčasti Majors, ale o utvorení novej kategórie," povedal riaditeľ šanghajského turnaja Michael A. Luevano pre Huffington Post.

Uvažujú aj o turnaji trénerov

"Naše zámery intenzívne konzultujeme s ATP a bude si to žiadať čas napríklad na utvorenie primeraného priestoru v termínovej listine. Nechceme ublížiť ázijskej sérii podujatí. Disponujeme potrebnými zdrojmi i zázemím, ale aj podporou od hráčov. Nemyslím si však, že to vstúpi do praxe pred rokom 2018," uznal Luevano. Šanghaj potrebuje na naplnenie svojich ambícií dva týždne v kalendári podľa vzoru marcových "rivalských"amerických podujatí v Indian Wells a na Floride.

"Musí to byť perfektné a ešte o kúsok kvalitnejšie. Často počúvame nepriame chvály, že toto a tamto by sa v Šanghaji nestalo... Uvedomujeme si, že pre hráčov to v danom štádiu sezóny už nie je jednoduché. Musíme teda prekonávať ich očakávania a každoročne si stanovovať, čo do nasledujúcej sezóny zlepšíme. Pomaly však už máme problém nachádzať to," s úsmevom podotkol Luevano a naznačil, že na rok 2016 uvažujú o sprievodnej súťaži tzv. superkoučov, teda o využití trendu z ostatného obdobia. Týkať by sa to mohlo Borisa Beckera, Stefana Edberga, Michaela Changa, Ivana Ljubičiča či Jonasa Björkmana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok