Kameramanka chce žalovať utečenca, ktorého potkla. Láka ju Rusko

ČTK
21.10.2015 14:32

Prepustená maďarská kameramanka Petra Lászlóová, ktorá potkla nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kopala do utečencov, uvažuje o vysťahovaní do Ruska. V rozhovore pre noviny Izvestija vyhlásila, že sa rozhodne hneď ako jej prípad uzavrie maďarský súd.

Kameramanka chce žalovať utečenca, ktorého potkla. Láka ju Rusko
Youtube/ reprofoto

Argumentuje sebaobranou

"Uvažujeme nad Ruskom a rozmýšľame o tom, že sa naučíme po rusky. Pre nás je teraz dôležité Maďarsko opustiť. Rozhodneme sa po procese," dodala. Za incident na hraniciach, ktorý vyvolal na internete rozsiahle pobúrenie a pre ktorý ju obvinili z výtržníctva, hrozia kameramanke až tri roky za mrežami. Jej advokát ale predpokladá, že najskôr vyviazne s 18-mesačnou podmienkou.

Lászlóová v rozhovore s ruským deníkom zopakovala svoje tvrdenie, že nechcela utekajúcich utečencov napádať a že konala v sebaobrane, pretože ju blížiaci sa dav vydesil.

"Utečenci utekali mojim smerom, bolo to desivé," povedala. "Začali ma tlačiť. To bol dôvod, prečo som jedného utečenca kopla. Aby do mňa netlačili. Bola to obranná reakcia," dodala s tým, že si nevšimla, že jeden z utečencov niesol dieťa. "Je mi ľúto, že sa to tak odohralo. Bola chyba, že som tam zostala a ďalej nakrúcala, miesto aby som utiekla," uviedla.

Chce žalovať aj Facebook

Lászlóová chce zažalovať utečenca Usámu Abdala Muhsína, ktorému potkla nohy, keď utekal so svojim sedemročným synom. Ako dôvod žaloby uviedla to, že Muhsín zmenil svoje svedectvo, v ktorom najprv vinil políciu.

Muhsín, ktorý v Sýrii pôsobil ako tréner, dostal po incidente zamestnenie vo futbalovej škole v Španielsku. Neskôr sa objavili správy, podľa ktorých v Sýrii bojoval za radikálov. Tieto obvinenia odmietol.

Lászlóová vraj taktiež zvažuje, že v Maďarsku zažaluje sociálnu sieť Facebook pretože údajne vymazala skupiny, ktoré ju podporovali. Dodala, že nedotknuté naopak zostali tie facebookové skupiny, ktoré volali po jej smrti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok