Majský dostal 9 rokov. Za tunelovanie nebankoviek potrestali aj jeho spoločníkov

TA3
21.10.2015 14:39

Špecializovaný trestný súd už vyniesol rozsudok v kauze tunelovania nebankoviek Horizont a BMG. Jozef Majský dostal 9 rokov väzenia, Dávid Brtva rovnako dlhý trest a Patrik Pachinger strávi 7 rokov za mrežami.

Vyhlasovali, že sú nevinní

V prípade tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest na Špecializovanom trestnom súde pred vynesením rozsudku odznela záverečná reč obžalovaného Patrika Pachingera a posledné slová všetkých obžalovaných pred vynesením rozsudku. Majský, Brtva aj Pachinger vyhlasovali, že sú nevinní.

Prokurátor, naopak, navrhoval uložiť Majskému deväťročný trest, Pachingerovi a Brtvovi osemročný. Všetci traja obžalovaní mali podľa jeho názoru dostať peňažný trest vo výške 5000 eur a súd by ich mal zaviazať k náhrade spôsobenej škody.

Pachinger chce do Štrasburgu

Pachinger predniesol záverečnú reč ako posledný z troch obžalovaných. Podľa neho celý proces vznikol z čisto politických dôvodov. "Pri kúpení a prevzatí spoločnosti štát zapríčinil nefunkčnosť spoločnosti a rozhodol o konkurze. Tí, ktorí sú vlastníci poškodenej organizácie, majú byť obvinení, obžalovaní a odsúdení," uviedol okrem iného.

Podľa Pachingera sa skutok, z ktorého je obvinený, stať nemôže. "Toto všetko je účelové, účelové je to od začiatku tým, že tomu krátko pred voľbami dal pokyn vtedajší predseda vlády," tvrdil.

V konaní chce však vytrvať až do konca. "Či už to bude na týchto súdoch, alebo v Štrasburgu. Žiadam, aby som bol uznaný za nevinného," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok