Slovan si doma jasne poradil s Jugrou

SITA
17.10.2015 21:47

Hráči Slovana Bratislava dosiahli svoje najvyššie víťazstvo v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď pred vlastnými fanúšikmi zdolali Jugru Chanty- Mansijsk vysoko 6:0.

Slovan si doma jasne poradil s Jugrou
Foto: SITA/Marko Erd

Rovnaký triumf zaznamenali zverenci trénera Miloša Říhu aj v úvode sezóny doma proti Novokuznecku. Brankár Slovana Barry Brust ťahá sériu 153 minút bez inkasovaného gólu, naposledy ho v nedeľu v Togliatti prekonal v 27. min Vasilij Streľcov. Jugra v sobotu potvrdila, že silná je najmä doma - u súperov prehrala už štvrtý zápas v rade a ani v jednom z nich nestrelila gól.

"Belasí" mali od úvodu sobotňajšieho duelu prevahu a dokázali ju zúročiť. V prvej tretine sa presadili Lušňák, Tičar a Jeglič, v druhej opäť Lušňák, V. Nedorost a Skalický.

Slovan má z 22 tohtosezónnych stretnutí v
KHL na svojom konte 29 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto. Najbližšie sa Bratislavčania predstavia v pondelok 19. októbra o 19.00 h na domácom ľade proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - sobota:
HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Góly: 6. Lušňák, 8. Tičar (Jeglič, Sersen), 17. Jeglič (Švarný, A. Šťastný), 34. Lušňák (Viedenský, V. Mihálik), 34. V. Nedorost (L. Kašpar, Luža), 37. Skalický (Lušňák)
Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasiliev, Olenin - Micheľ, Streľcov (všetci Rus.), 8440 divákov

Zostavy:

Slovan: Brust - Sersen, V. Mihálik, J. Valach, Švarný, Starosta, Luža, Rosandič - L. Kašpar, V. Nedorost, L. Nagy - Miklík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický
Jugra: Fokin (17. Gelašvili) - A. Antonov, Ugoľnikov, Selezňov, Kalašnikov, Vasiľčenko, Pogorišnyj, od 21. min Chvostov - Bortnikov, Panov, Rasskazov - I. Volkov, Ivanov, Gusev - Ševčenko, Taratuchin, Sitnikov - P. Medvedev, O. Jašin, Varfolomejev.

Priebeh zápasu:

Slovan po predchádzajúcej neúspešnej domácej sérii, v ktorej prehral všetky štyri zápasy a získal len bod, začal pred vlastnými fanúšikmi proti Jugre Chanty-Mansijsk aktívne. Úvodnú presilovku síce ešte nevyužil, no po jej skončení našiel recept na gólmana Fokina útočník Lušňák, ktorý na dvakrát poslal puk za jeho chrbát - 1:0.

Netrvalo dlho a bratislavskí priaznivci sa radovali z druhého zásahu v bránke hostí: pri avizovanom treste pre Jugru vnikol do útočného pásma Jeglič, na ľavej strane našiel voľného krajana Tičara a ten upravil na 2:0. Ešte pred prvou sirénou pridali domáci aj tretí gól, keď Švarného pokus od modrej čiary tečoval Jeglič. 

V prvej polovici druhej časti puk niekoľkokrát "tancoval" v bránkovisku súpera, ale góly pribúdali až neskôr. V 34. min sa Lušňák najlepšie zorientoval pre Gelašvilim a upravil na 4:0, piaty presný zásah Slovana dosiahol už o 20 sekúnd neskôr V. Nedorost po prihrávke Kašpara spoza bránky. Už na 6:0 zvýšil v 37. min svojim prvým gólom v KHL Skalický. 

V tretej tretine si "belasí" udržiavali náskok, obetavou obrannou hrou sa snažili pomôcť brankárovi Brustovi k čistému kontu. To sa im aj podarilo, keď sa ubránili dvom početným výhodám súpera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok