Cíger zverejnil svoju prvú nomináciu, figuruje v nej 47 hráčov

SITA TASR
14.10.2015 15:23

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie zverejnil širšiu nomináciu reprezentácie na novembrový Nemecký pohár v Augsburgu.

Mená majú podľa Cígera kvalitu

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger bude na novembrový turnaj o Nemecký pohár v Augsburgu vyberať zo 47-člennej širšej nominácie, ktorú hlavný kouč zverejnil v stredu. Figuruje v nej päť brankárov, štrnásť obrancov a 28 útočníkov. Z nich je desať absolútnych debutantov bez jediného štartu v národnom drese. "Situáciu nám komplikuje Liga majstrov, keďže tam máme viacero hráčov z českých klubov. V našej nominácii sú zaujímavé mená, ktoré majú svoju kvalitu," povedal Zdeno Cíger a pokračoval: "Zámerne sú v nominácii mladí hokejisti, niektorí boli zranení. Je to širšia nominácia a rozhodovať sa budeme neskôr."

Cíger plánoval stretnutie s hráčmi Slovana Bratislava, ale s väčšinou si stihol iba telefonicky odsúhlasiť záujem. Reprezentovať by vraj chceli ďalší hokejisti zo slovenskej ligy aj iných európskych súťaží.

Aj hráči z „druhej strany“

Trojica Cingeľ, Kukumberg a Marcinko figuruje medzi 52 hráčmi, ktorí sa podpísali pod výzvu lídra Michala Handzuša s údajným nezáujmom reprezentovať až do vyriešenia sporu v slovenskom hokejovom hnutí. "Oslovovali sme všetkých hráčov, vrátane tých, ktorí sú na druhej 'strane'," informoval Cíger.  "Z nominácie mám dobrý pocit. Je tam pozitívna energia. Osobne sa veľmi teším na spoluprácu a ako sa chalani ukážu v zápasoch," doplnil hlavný kouč národného výberu. 

Širšia nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na novembrový Nemecký pohár v Augsburgu:
Brankári:
Marcel Melicherčík (HC Košice), Samuel Baroš (HKM Zvolen), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Michal Valent (HK Nitra), Michal Dzubina (MHC Martin) 

Obrancovia: Michal Čajkovský (Sparta Praha/ČR), Marek Ďaloga (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Ivan Švarný (Slovan Bratislava/KHL), Ján Brejčák (HC Davos/Švaj.), Eduard Šedivý (HC Košice), Oldřich Kotvan (HC Zlín/ČR), Adam Jánošík (Piráti Chomutov/ČR), Patrik Luža (Slovan Bratislava/KHL), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava/KHL), Milan Jurčina (Medveščak Záhreb, Chor./KHL), Tomáš Bokroš (Dynamo Pardubice/ČR), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Juraj Valach (Slovan Bratislava/KHL), Martin Štajnoch (Dynamo Pardubice/ČR) 

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Marek Bartánus (HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec/ČR), Peter Galamboš (HC'05 Banská Bystrica), Marcel Haščák (Energie Karlove Vary/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Marek Hovorka (Piráti Chomutov/ČR), Tomáš Hrnka (HC Košice), Andrej Kudrna (Sparta Praha/ČR), Roman Kukumberg (Hradec Králové/ČR), Patrik Lušňák (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Marcinko (Dynamo Pardubice/ČR), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Mikúš (HC Olomouc/ČR), Miroslav Preisinger (HC Plzeň/ČR), Radovan Puliš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Pavol Skalický (Slovan Bratislava/KHL), Gabriel Spilar (Vaasan Sport/Fín.), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Tomáš Sýkora (HC Zlín/ČR), Rastislav Špirko (Kometa Brno/ČR), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (Dynamo Pardubice/ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Tomáš Zigo (HC'05 Banská Bystrica)

Asistentmi nechceli byť viacerí

Asistentmi hlavného trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cígera sa stali Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš, ktorý zároveň bude pokračovať aj ako kouč "dvadsiatky". Nové zloženie realizačného tímu v stredu oznámili Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom.

V realizačnom tíme zostávajú naďalej lekár Ján Grauzel, videoanalytik Igor Andrejkovič, mediálny manažér Tomáš Štulajter, maséri Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom je Viktor Fábik. Bokroš sa k reprezentačnému A-tímu pripojí až po svetovom šampionáte do 20 rokov, ktorý sa tradične uskutoční na prelome rokov.

"Volali sme viacerým trénerom, ktorí prichádzali do úvahy. Som veľmi rád, že títo dvaja oslovení povedali áno. Veľa to pre nás znamená, všetci vieme, aká panuje situácia. Chceli sme trénerov, ktorí veria nám i tomuto realizačnému tímu. Menovaním Ernesta Bokroša je zároveň zachovaná aj kontinuita, v A-tíme bude viacero hráčov, ktorých predtým viedol v dvadsiatke. V prospech Miklošoviča zavážil fakt, že Zdeno ho veľmi dobre pozná, pracujú spolu už niekoľko rokov a vedia komunikovať na diaľku," uviedol Švehla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok