Banská Bystrica si doma hladko poradila s Martinom

SITA
31.1.2012 22:54

HC'05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

Banská Bystrica si doma hladko poradila s Martinom
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 44. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Góly: 15. Brňák (Češík, Zuzin), 34. Marcinek (Matoušek, Miroslav Hlinka), 39. Brňák (Kútny, Češík)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - M. Orolin, J. Tvrdoň, 1304 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Kostúr - Kubka, M. Grman, Cebák, Brňák, Beňa, Bambúch, Mačkovič, Huba - Kristoffersson, Jokila, F. Nemček - Kútny, Češík, Zuzin - Matoušek, Miroslav Hlinka, Marcinek - Zorvan, Petro, Lunter
Martin: M. Šimko - L. Kozák, M. Výborný, Drgoň, Brcko, Leško, Matejka - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Macejka, Galamboš, Michal Važan - M. Sobota, Zeliska, L. Vartovník (41. Škumát) - od 36. do 40. min Themár a J. Cíger

Banskobystričania sa od úvodných minút zahryzli do súpera, utvorili si tlak a mali aj šance. Pred Šimkom postupne neuspeli Kútny, Marcinek, Zorvan, Kristoffersson a Zuzin. "Baranom" sa v 12. min naskytla aj presilovka piatich proti trom, ale z náporu vyťažili len tri strely. Martinčania prejavili veľmi málo aktivity smerom dopredu, v 15. min z uhla Sobota takmer prekvapil Kostúra. Domácim o pár sekúnd vyšla pekná akcia, Češík šikovne prihral puk z pravej strany na ľavú nabiehajúcemu obrancovi Brňákovi a ten pohotovo zakončil - 1:0. O minútu neskôr si mohol pripísať gól aj skúsený Miroslav Hlinka, ktorý prišiel pred play-off pomôcť "baranom", ale pred odkrytou bránkou Martina sa zle zorientoval.

Dominaciu potvrdila Banská Bystrica aj v druhej tretine. Kým v prvej vyslala 20 striel, v strednej ďalších 17, pričom Martinčania štrnásť. Šance mali Cebák a Češík. Domáci nevyužili v polovici zápasu 67-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, keď príležitosti zahodili Hlinka s Kútnym. V 32. min Jokila neskóroval pred poloprázdnou bránkou, Šimko v poslednej chvíli puk zastavil reflexívne. Gólu však nezabránil v 34. min. Najprv ho preveril Matoušek, ale na dorážku Marcineka už nemal brankár hostí nárok - 2:0. Znížiť mohol hosťujúci Škoda, ale Kostúr bol pozorný. Banskobystričania udreli v závere druhého dejstva, tentoraz slávila úspech prihrávka Kútneho pred bránku, kde si nakorčuloval opäť Brňák a rovnako pohotovo zakončil - 3:0.

V tretej tretine sa už výsledok nemenil, i keď Banskobystričania mali miernu prevahu a Martinčanov do ničoho podstatného nepustili. Šance zahodil najmä Jokila, ktorý v 41. min sám pred Šimkom neuspel a o päť minút neskôr neskóroval ani v oslabení, keď sa pekne preštrikoval cez dvoch hosťujúcich hráčov až pred gólmana hostí. Martinčania pohrozili iba v presilovke Kozákom, ktorý v 53. min dvakrát nebezpečne mieril na Kostúra. Brankár Banskej Bystrice si napokon si udržal čisté konto a domáci si v boji o 8. miesto zaručujúce play-off pripísali dôležité tri body.

Hlasy:
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Od úvodných minút bola réžia duelu v našich rukách. Dokázali sme súpera dostať pod tlak. Škoda len, že sme v prvej tretine strelili iba jeden gól. V druhej časti sme však pokračovali v nápore, strelili sme dva góly, ktoré boli pre mužstvo upokojujúce, ale aj rozhodujúce. Celý tím podal taktický, vyrovnaný a bojovný výkon. Myslel som si, že nervozita bude zväzovať hráčom ruky i nohy, ale zvládli to na jednotku."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Hodnotenie z mojej strany bude veľmi krátke. Banská Bystrica hrala veľmi dobre, s nasadením, korčuľovala a prakticky nás nepustila k ničomu. Jediným naším pozitívom je vynikajúci výkon brankára Šimka a ešte to, že sme ustáli dve dlhé presilovky súpera o dvoch hráčov. Útočná hra bola mizerná, nevedeli sme sa dlhšie udržať v útočnom pásme. Boj o play-off však ešte nevzdávame, v hre je ešte 30 bodov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok