Štvrtý diel Toy Story príde do kín až v roku 2018

SITA Youtube
11.10.2015 00:45

Pripravovaný štvrtý film animovanej série Toy Story sa dostane do amerických kín až 15. júna 2018. Informovali o tom tvorcovia snímky. Titul mal pôvodne premiéru v USA naplánovanú na leto 2017.

Štvrtý diel Toy Story príde do kín až v roku 2018
SITA/AP/Disney/Pixar

Snímku Toy Story 4 budú režírovať Josh Cooley a John Lasseter, ktorý sa podieľal na réžii a scenári predošlých dielov série. Obľúbené postavičky opäť nahovoria Tom Hanks, Joan Cusack a Tim Allen. Ako už prezradili tvorcovia, novinka nenadviaže na predošlé snímky, ale má byť romantickou komédiou. Scenár majú napísať Rashida Jones a Will McCormack.

Animovaná trilógia Toy Story odštartovala v roku 1995. Prvý diel, ktorý na Slovensku uviedli s podtitulom Boj hračiek, si vyslúžil tri nominácie na Oscara. Pokračovanie z roku 1999 získalo nomináciu na Oscara v kategórii pôvodných piesní vďaka skladbe When She Loved Me Randyho Newmana a Sarah McLachlan.

Cenu v tejto kategórii napokon americká Akadémia filmových umení a vied udelila až piesni We Belong Together z tretieho filmu série. Okrem toho animák Toy Story 3: Príbeh hračiek (2010) zvíťazil v kategórii Animovaný film a dokonca bol istý čas finančne najúspešnejším animovaným filmom, až kým ho nepredbehli rozprávka Ľadové kráľovstvo (2013) a animák Mimoni (2015). Hlasy jednotlivým postavičkám okrem spomínaných prepožičali aj Kelsey Grammer či Michael Keaton.

Trailer filmu Toy Story 3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok