Sagan finišoval druhý v 2. etape Okolo Abú Zabí

SITA
9.10.2015 15:46

Víťazom druhej etapy cyklistických pretekov Okolo Abú Zabí so štartom aj cieľom v Abú Zabí (129 km) sa v hromadnom špurte pelotónu stal Talian Elia Viviani z tímu Sky. Slovák Peter Sagan (Tinkoff Saxo) finišoval druhý, tretí skončil ďalší Talian Fabio Sabatini (Etixx - Quick-Step).

Sagan finišoval druhý v 2. etape Okolo Abú Zabí
SITA/AP

Sagan sa niekoľko desiatok metrov pred cieľom ocitol na prvom mieste, ale napokon tesne podľahol lepšie finišujúcemu Vivianimu. Počas etapy s rovinovým profilom po páde odstúpil jeden z favoritov na celkové poradie a druhý muž priebežnej klasifikácie Belgičan Tom Boonen (Etixx - Quick-Step). Dianie ovplyvnil únik šiestich a neskôr už iba štyroch jazdcov, ktorý sa skončil 12 km pred cieľom.

Cyklistické preteky Okolo Abú Zabí sa prvýkrát ocitli v kalendári UCI. V pelotóne je už len niečo vyše stovky cyklistov, každý tím má k dispozícii iba 6 pretekárov. Pre Petra Sagana ide o premiérové preteky v dúhovom drese majstra sveta, ktorý si vybojoval na nedávnom svetovom šampionáte v Richmonde. Zároveň to je pre Petra a Juraja Saganovcov súťažný záver sezóny.

"Keď Sagan začal šprintovať, povedal som si: idem za ním a cez neho, nebudem čakať. Viem, že na konci sezóny mám ešte dosť energie a som veľmi šťastný, že som napokon zvíťazil," cituje server cyclingnews.com víťaza 2. etapy a priebežného lídra Vivianiho.

Výsledky - Okolo Abú Zabí:
2. etapa (Abú Zabí / Yas Marina - Abú Zabí / Marina Island, 129 km): 1. Elia Viviani (Tal.) Team Sky 3:02:07 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Fabio Sabatini (Tal.) Etixx - Quick-Step, 4. Luka Mezgec (Slovin.) Team Giant-Alpecin, 5. Lukasz Wisniowski (Poľ.) Etixx – Quick-Step, 6. Andrea Palini (Tal.) Skydive Dubai - všetci v rovnakom čase ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Elia Viviani (Tal.) 7:23:08 h, 2. Andrea Guardini (Tal.) Astana - rovnaký čas, 3. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +4 s, 4. Alessandro Bazzana (Tal.) UnitedHealthcare +4, 5. Daniele Bennati (Tal.) Tinkoff-Saxo +6, 6. Soufiane Haddi (Mar.) Skydive Dubai +6,...78. Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +1:11 min.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok