Slováci proti V. Británii s Lackom, Kližanom, Poláškom a Mertińákom

TASR
31.1.2012 11:50

Kvarteto Lukáš Lacko (97. v singlovom rebríčku ATP), Martin Kližan (116.), Filip Polášek (22. v deblovom rebríčku), Michal Mertiňák (60.) nominoval slovenský kapitán Miloslav Mečíř na stretnutie 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenistov na pôde Veľkej Británie (10.-12. februára na tvrdom povrchu acrylic v Glasgowe).

Slováci proti V. Británii s Lackom, Kližanom, Poláškom a Mertińákom
SITA

V britskom tíme je otázna účasť svetovej štvorky Andyho Murrayho… Semifinalista Australian Open si podľa ostrovných médií chce doliečiť boľavý chrbát.

V prípade neúčasti Murrayho by britskou tímovou jednotkou v Braehead aréne mal byť James Ward, v nominácii by mali figurovať aj Colin Flemming a debloví špecialisti Jamie Murray s Rossom Hutchinsom. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Veľkou Britániou. V roku 1995 v dueli II. skupiny euro-africkej zóny zvíťazili Slováci na antuke bratislavského Slovana hladko 5:0. Mečířovi zverenci sa vlani v septembri udržali v 1. skupine euro-africkej zóny, keď v bratislavskom NTC zdolali Ukrajinu 4:1. Hrdinom zápasu bol Kližan, ktorý uspel v oboch dvojhrách. Briti postúpili do "druhej ligy" po glasgowskom triumfe 5:0 nad Maďarskom.

Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 15.00 miestneho času (16.00 SEČ. Sobotňajšia štvorhra i nedeľňajšie dvojhry sú na programe o 13.00 (14.00 SEČ).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok