Brazílsky rozhodca sa s kartami neobťažoval, na hráča vytiahol pištoľ

TA3 TASR
30.9.2015 14:33

Netradičným spôsobom dosiahol upokojenie vyhrotenej situácie na ihrisku rozhodca Gabriel Murta. V nižšej brazílskej futbalovej súťaži nevytiahol na hráča žltú ani červenú kartu, ale rovno pištoľ.

Brazílsky rozhodca sa s kartami neobťažoval, na hráča vytiahol pištoľ
Youtube/reprofoto

V civile je policajtom

Murta je v civilnom povolaní policajtom a cez víkend si privyrába ako arbiter v amatérskych súťažiach blízko mesta Belo Horizonte. V stretnutí na ihrisku Brumadinha si však akoby neuvedomil, že nie je práve v službe. Hráči hosťujúceho tímu Amantes da Bola sa v zápase cítili poškodení verdiktmi hlavného rozhodcu.

Situácia sa natoľko vyhrotila, že podľa očitých svedkov arbitra udreli a ešte aj nakopli. Murta sa preto rozhodol odobrať do šatne, po chvíľke sa ale na ihrisko vrátil s pištoľou v ruke.

"V daný moment sa rozhodol mať u seba zbraň, pretože podľa jeho názoru išlo o otázku kontroly situácie," uviedol šéf tamojších rozhodcov Giuliano Bozzano, ktorého citoval športový portál Lance.

Doživotný zákaz?

Dvadsaťsedemročného Murtu musel upokojiť až čiarový rozhodca a brankár jedného z tímov. Trestu za svoje správanie však zrejme neunikne. Na koberček si ho predvolala disciplinárna komisia, ktorá pozvala na stretnutie aj psychológa.

Murta sa zrejme nevyhne pokute, na základe vypracovaného posudku ho môžu i suspendovať, vo vzduchu visí aj doživotný zákaz rozhodcovskej činnosti. "Určite to nebola bežná udalosť," dodal Bozzano.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok