Nezastaviteľný Lewandowski hetrikom prerušil víťaznú šnúru Záhrebu

SITA
30.9.2015 08:35

Keď sa odteraz niekto opýta, kto je Robert Lewandowski, futbalový svet odpovie - ten, čo strelil 10 gólov za jeden týždeň. Po päťgólovom predstavení proti Wolfsburgu a dvoch zásahoch do siete Mainzu nasledoval hetrik proti Dinamu Záhreb.

Nezastaviteľný Lewandowski hetrikom prerušil víťaznú šnúru Záhrebu
SITA/AP

Zápis do futbalových kroník

V domácom súboji 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Lewandowski prispel k triumfu Bayernu 5:0 gólmi v 21., 28. a 55. min. Zostávajúce góly Bayernu pridali Douglas Costa (13.) a Mario Götze (25.). "Nevídané, neslýchané, ale skutočné. Je to zápis do historických kroník futbalu," napísal server denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ak sa niekto koncentruje od začiatku zápasu a premieňa svoje šance, potom sa dá zápas rozhodnúť aj za polhodinu," povedal kapitán Bayernu Philipp Lahm po skvostnom gólovom predstavení Lewandowského. Bayern najmä zásluhou svojho poľského kanoniera ukončil pôsobivú a 45 zápasov trvajúcu sériu Dinama Záhreb bez prehry na všetkých futbalových frontoch. Šnúru víťazstiev prestrihli Bavori Chorvátom po desiatich dueloch.

"Nemusíte sa poštekliť. Robert mal neskutočný týždeň," povedal Lewandowského spoluhráč a kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Dostali sme sa do parádneho rytmu a nechceme sa zastavovať. Máme pred sebou ďalšie dva zápasy a chceme ich premeniť na víťazstvá," podotkol obranca Bayernu Jérome Boateng.

Guardiola nešetril chválou

Tréner Bavorov Pep Guardiola, ktorý nezvykne chváliť, mal len pozitívne slová na svojich hráčov. "S Kingsley Comanom a Douglasom Costom je naša hra viac uvoľnená a flexibilná," povedal Guardiola. Jeho náprotivok Zoran Mamič pred zápasom nabádal svojich hráčov, že futbalistov súpera sa nesmú zľaknúť, že sú tiež len z mäsa a kostí. Nepomohlo.

"Ukázali nám, akí sú silní. Všetky naše chyby ihneď trestali. Sú rýchli, priamočiari a premieňajú šance. Ani taktické fauly proti nim neplatia. V podaní Bayernu to bola jednoznačne iná úroveň futbalu," cituje Mamiča server UEFA.

V F-skupine je po dvoch hracích dňoch na čele 6-bodový Bayern so skóre 8:0, za ním sú trojbodoví Olympiakos a Dinamo Záhreb. Na dne tabuľky sa krčí Arsenal s nulou na konte a narastajúcou obavou o postup zo skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok