Slovan nestačil na Nižnekamsk, druhý raz v sezóne prehral na nulu

TASR
28.9.2015 23:34

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvorzápasovú domácu sériu v KHL neúspešne, keď podľahli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu Neftechimiku Nižnekamsk 0:3. V tabuľke Západnej konferencie im tak naďalej patrí so ziskom 19 bodov deviata priečka.

Slovan nestačil na Nižnekamsk, druhý raz v sezóne prehral na nulu
SITA/Marko Erd

Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 24. Zdunov (Grigorenko, Taffe), 48. Žukov (Stas, Milovzorov), 59. Berezin (Taffe, Grigorenko). Rozhodovali: Kulakov, Cyplakov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 7080 divákov.

Slovan Bratislava: Brust - Starosta, Švarný, Novák, Barker, Sersen, Mihálik, Luža - Jeglič, Tičar, Šťastný – Kašpar, Nedorost, Nagy - Miklík, Surový, Bartovič – Lušňák, Viedenský, Skalický

Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin - Berezin, Ogurcov, Rjasenskij, Sergejev, Bryncev, Ľamin, Kuzmin, Jevsejenkov - Lapenkov, Stas, Rybin - Žukov, Polygalov, Milovzorov - Grigorenko, Taffe, Zdunov - Chajrullin, Kulikov, Kitarov

Úvodná tretina priniesla vyrovnaný hokej priemernej úrovne, v ktorom napriek niekoľkým sľubným šanciam na oboch stranách diváci gól nevideli. Brankár Neftechimiku Sudnicin zlikvidoval v 5. min. dorážku Kašpara a o tri minúty neskôr si poradil aj s príležitosťou Nagya, na opačnom konci klziska mohol otvoriť skóre nekrytý Sergejev, no Brust sa stihol premiestniť a jeho pokus kryl. Následne skvele zasiahol betónom aj proti nebezpečnej strele Stasa z otočky. Skóre sa nemenilo ani pri šanci Nedorosta, jeho jemný teč po prihrávke Kašpara zneškodnil pozorný Sudnicin. V závere tretiny pri oslabení Slovana sa neujali ani strely Ľamina a Grigorenka.

V úvode druhého dejstva bol blízko ku gólu Jeglič, ktorý dorážal z bezprostrednej blízkosti, no ako prví sa do streleckej listiny zapísali hostia. Nagy v 24. min. zbytočne sóloval v útočnom pásme, stratil puk, z čoho rezultoval brejk súpera a po prihrávke Grigorenka neobsadený Zdunov trafil presne do odkrytého ľavého horného rohu domácej bránky - 0:1. Říhovi zverenci si potom dvakrát zahrali presilovku, no až na strelu Švarného si v nich nič nebezpečné nevytvorili. Slovan pokračoval v márnom dobýjaní súperovej bránky, pokusy Bartoviča i Lušňáka ale nepriniesli úspech. V závere tretiny domáci vystupňovali tlak, z dobrej pozície pálil Novák, no Sudnicin bol pozorný, poradil si aj dvojšancou Viedenského so Skalickým.

V rovnakom duchu hra pokračovala aj v úvode tretej tretiny. V 25. min. sa po Nagyových kľučkách otvoril priestor Novákovi, ktorý po prvom zakončení ešte trikrát dorážal, lenže brankár Neftechimiku mal svoj deň. Hostia sa zatiahli dozadu a spoliehali sa na prípadné chyby súpera pri rozohrávke, ktoré im otvárali cestu k rýchlym výpadom. V 46. minúte puk z hokejky Taffea prešiel poza Brustov chrbát krížom cez bránkovisko, lenže nenašiel sa z hráčov Nižnekamsku nik, kto by ho doťukol za čiaru. O dve minúty neskôr to už ale hosťom vyšlo, v presilovke dokonale vyšachovali domácich a po Stasovej zadovke zblízka usmernil puk za Brusta Žukov - 0:2. Slovan v 54. minúte prvýkrát prekonal Sudnicina, keď nahodenie Švarného predĺžil do siete Šťastný, no rozhodcovia gól neuznali, lebo podľa nich útočník Slovana dopravil puk za čiaru rukou. Záverečné slovo mal Berezin, ktorý v presilovke stanovil na konečných 3:0 pre hostí.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Súper sa na nás dobre pripravil, bojoval, niekedy až na hranici rizika faulu. Ak nedáme gól, ťažko nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Začali sme dobre, mali sme šance, do druhej tretiny sme však vstúpili laxne a dovolili ísť súperovi do vedenia. Potom sme ho dokázali dostať pod tlak, ale strelecky sme sa nepresadili. Už je to pomaly pravidlom, že doma z každého súperovho brankára robíme gólmana národného mužstva. Čo sa týka situácie, keď Štastný dopravil puk do siete - z môjho pohľadu to bol regulárny gól. To, čo sme chceli hrať, nám nevyšlo. Stále búšime do plných, proti dobre postavanej obrane súpera, to sa ťažko presadzuje. V presilovke sme predviedli málo streľby, málo kombinácií, doma musíme rozhodne ukázať viac."

Vladimir Krikunov, tréner Neftechimiku: "Po predošlých troch prehrách nás čakal ďalší veľmi ťažký zápas. Bolo ťažko sa otriasť, išli sme do dnešného duelu ako do posledného boja. Bolo to veľmi náročné, no zvládli sme to."

Tomáš Surový, kapitán Slovana: "V KHL každý súper dobre korčuľuje. Musíme nájsť správnu taktiku a najmä zistiť dôvod, prečo góly nedávame. Bez gólu jednoducho zápas nevyhráme."

Andrej Šťastný, útočník Slovana: "Samozrejme, cítime sklamanie. Tento zápas sa dal vyhrať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Čo sa týka neuznaného gólu, chcel som si puk iba chytiť, spracovať a dohrať ho hokejkou, ale nejako sa mi to tam zamotalo a padol gól. Či tam bol úmysel? Budem si to musieť pozrieť v zázname."

Filip Novák, obranca Slovana: "Mali sme nejaké šance, ktoré sme však nepremenili. Ak dostaneme gól na začiatku zápasu, tak by to z hľadiska psychiky nemalo mať veľký vplyv, lenže nám sa aj tak nedarilo. Je to o hlave, o nasadení, musíme hrať so zlosťou, to nám chýba."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok