Messi sa vážne zranil, Barcelone môže chýbať až dva mesiace

SITA
27.9.2015 16:28

Argentínsky futbalista v službách španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi nedohral zápas 6. kola Primera División proti nováčikovi Las Palmas. Messi si privodil zranenie ľavého kolena a museli ho nútene striedať už pred koncom úvodnej desaťminútovky stretnutia.

Messi sa vážne zranil, Barcelone môže chýbať až dva mesiace
SITA/AP

Absencia na El Clásicu

Messi si v 4. min vyžiadal lekárske ošetrenie po strete s obrancom Las Palmas Pedrom Bigasom. Po chvíli sa líder FC Barcelona vrátil na hraciu plochu, ale o ďalšie dve minúty sa definitívne vypýtal dolu z trávnika.

Hviezdu Kataláncov okamžite odviezli na vyšetrenie do nemocnice. Predstavitelia klubu vydali oficiálne vyhlásenie, podľa ktorého by mal Messi nútene pauzovať približne dva mesiace. Absentovať môže aj v prestížnom dueli El Clásico proti Realu Madrid, ktoré je na programe 21. novembra.

"Vyšetrenia u Lea Messiho preukázali trhlinu vo vnútornom väze ľavého kolena. Rekonvalescencia potrvá približne sedem až osem týždňov," uvádza sa vo vyhlásení katalánskeho klubu.

Výzva pre Barcelonu

Zranenie Argentínčana Lionela Messiho musí byť pre futbalistov FC Barcelona testom odolnosti a zároveň motiváciu navyše. Tvrdí to tréner tohto futbalového giganta Luis Enrique, ktorý vlani priviedol Kataláncov k triumfu v Primera División, Španielskom kráľovskom pohári aj Lige majstrov.

"Budeme nejaký čas bez Lea. Prijímame túto výzvu. Vieme, že ak chceme zostať konkurencieschopní, naše výkony musia ísť kvalitatívne nahor," uviedol Luis Enrique pre španielske médiá.

Messi vlani priviedol FCB k zisku cenného "treble", čiže triumfom v Primera Divisíón, Španielskom kráľovskom pohári ako aj prestížnej Lige majstrov. Messi je historicky najlepším strelcom FC Barcelona. V uplynulej sezóne strelil 58 gólov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok