Ružomberok gólom Jakubka zdolal Dunajskú Stredu

SITA TASR TA3
26.9.2015 21:20

Hráči MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom dueli 11. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2015/2016 nad futbalistami z Dunajskej Stredy 1:0.

Tri body pre zverencov Ladislava Pecka zariadil v 50. min reprezentačný útočník Martin Jakubko. Mužstvo zo Žitného ostrova ešte v septembrových ligových dueloch nezvíťazilo a získalo len jeden bod.

Hlavný rozhodca Ivan Kružliak v nervóznom stretnutí nešetril kartovými trestami. Celkovo udelil dvojciferný počet žltých kariet a hosťujúceho Sarra poslal predčasne pod sprchy.


Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 11. kolo:

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 50. Jakubko, ŽK: 57. P. Maslo, 65. J. Maslo, 69. Faško, 88. A. Lovás, 90.+ Rosa, 90+ Zošák - 39. Sarr, 46. Pačinda, 67. Szarka, 71. Pambou, ČK: 69. Sarr (DAC) po druhej ŽK, rozhodovali: I. Kružliak - Balko, Brendza, 1792 divákov

Zostavy:

Ružomberok: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, A. Rosa, L. Lupták - D. Kružliak - Zošák, Ďubek, A. Lovás (90.+ Boszorád) - Jakubko (77. Masaryk), Lačný (61. Faško)
Dunajská Streda: Tujvel - Brašeň, Ľ. Michalík, Kwin, Davis (85. R. Černák) - M. Ljubičič - Pambou (82. Pavol Jurčo), Sarr, Polievka (63. Turňa), Pačinda - Szarka.

Priebeh zápasu:

V 3. min. sa Szarka rútil do domácej šestnástky, no Tofiloski zachránil "Ružu" od inkasovaného gólu. Potom zápasové opraty zobrali do svojich rúk Liptáci, ktorí sa snažili presadiť prízemnou kombinačnou hrou. DAC sa spoliehal skôr na brejky. V 10. min. po treťom ružomberskom rohovom kope v sľubnej pozícii hlavičkoval J. Maslo, ale bez väčšej razancie.

O tri minúty nato Ďubek umne krížnou prihrávkou presunul ťažisko hry na opačnú stranu a Zošákovej pohotovej strele veľa nechýbalo, aby skončila v sieti. V 22. min. Pačindov priamy kop z 25 metrov bezpečne kryl Tofiloski. Domáci brankár sa vyznamenal aj pri štipľavej rane, ktorú do ľavého dolného kúta šestnástky vyslal Pačinda. V poslednej minúte prvého dejstva na gólový center Lovása vyskočil nekrytý Lačný, ale hlavou v tutovej pozícii neskóroval.

V 49. min. po nádhernej kombinácii po pravej strane Ďubek so Zošákom dokonale vyšachovali obranu hostí a Jakubko sa presadil jemu vlastným spôsobom – 1:0. V 60. min. sa kanonier domácich sa predral cez zadákov hostí, nabil Zošákovi, ale agilný stredopoliar MFK z hranice "veľkého vápna" svojou slabšou ľavačkou poslal iba ľahkú loptu do stredu brány. V 69. min. Senegalčan Sarr v drese DAC–u po druhej žltej karte opustil ihrisko.

Futbalisti zo Žitného ostrova sa aj v desiatich snažili niečo s výsledkom urobiť. V 77. min. nebezpečná Brašeňova hlavička tesne minula bránu. V 80. min. zase mohol domáce vedenie poistiť striedajúci Masaryk, ale tiesnený v súboji s Tujvelom nepochodil. Vzápätí Zošákov strelecký pokus nad vyškriabal brankár Dunajskej Stredy. V 86. min. mohlo byť vyrovnané, najprv Tofiloski vychytal v obrovskej príležitosti Brašeňa a po odrazenej lopte Jurčo napálil do brvna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok