Schmiedlová ani Cibulková si napokon vo finále svojich turnajov nezahrajú

TA3 TASR
26.9.2015 09:53

Schmiedlová v semifinále nestačila na bieloruskú rovesníčku Aliaxandru Sasnovičovú, ktorej podľahla 6:3, 3:6 a 3:6. Dominika Cibulková nestačila v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Tokiu na Poľku Agnieszku Radwaňskú, ktorej podľahla 4:6, 1:6.

Schmiedlová síce v prvom sete až dvakrát stratila svoje podanie, ale vďaka trom brejkom ho dokázala vyhrať 6:3. Dobre rozbehnutý zápas však nedokázala dotiahnuť do víťazného konca, keď doplatila najmä na vysoký počet nevynútených chýb. V druhom sete si súperky držali podanie až do štvrtého gemu, keď Slovenka prehrala podanie, Sasnovičová sa ujala vedenia 3:1 a náskok si ustrážila až do konca.

V treťom sete viedla Schmiedlová 2:1, Bieloruska však sériou troch vyhratých hier otočila stav a za stavu 5:3 v deviatom geme využila hneď svoj prvý mečbal. Úspešná kvalifikantka Sasnovičová tak prvýkrát na hlavnom profesionálnom okruhu postúpila do finále, kde narazí na najvyššie nasadenú Rumunku Irinu Beguovú. Tá v druhom semifinálovom zápase rozdrvila Belgičanku Alison Van Uytvanckovú, ktorú zdolala za 72 minút hladko 6:0, 6:2.

dvojhra - semifinále:

Aliaxandra Sasnovičová (Biel.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (2-SR) 3:6, 6:3, 6:3, Irina Beguová (1-Rum.) - Alison Van Uytvancková (8-Belg.) 6:0, 6:2

Dominika Cibulková nestačila v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Tokiu na siedmu nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú, ktorej podľahla v dvoch setoch za 73 minút 4:6, 1:6. Zverenka trénera Mateja Liptáka sa tak neprebojovala do svojho dvanásteho singlového finále na najvyššej profesionálnej úrovni, s Radwaňskou prehrala už šiesty z deviatich vzájomných duelov.

Cibulková stratila v zápase hneď svoje prvé podanie, no potom sériou štyroch vyhratých gemov otočila priebeh a viedla nádejne 4:2. Následne ale ďalšie štyri hry nezvládla a prvý set prehrala 4:6. V druhom sete ťahala Slovenka už jasne za kratší koniec, keď trikrát stratila servis. Radwaňská v siedmom geme premenila hneď svoj prvý mečbal a mohla oslavovať postup do finále. V ňom narazí na ôsmu nasadenú Belindu Bencicovú, švajčiarska rodáčka so slovenskými koreňmi vyradila v druhom semifinále turnajovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku v dvoch setoch 6:2, 6:4.

Cibulková napriek prehre nemusí byť sklamaná, v japonskej metropole postúpila do svojho prvého semifinále v tomto roku, odváža si prémiu 55.798 USD a získala aj 185 bodov do svetového rebríčka WTA.

dvojhra - semifinále:

Agnieszka Radwaňská (7-Poľ.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:4, 6:1, Belinda Bencicová (8-Švajč.) - Caroline Wozniacka (1-Dán.) 6:2, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok