Dunajskostredský kapitán Szabó ukončil pre zranenia kariéru

TASR
24.9.2015 19:54

Kapitán futbalistov DAC Dunajská Streda Otto Szabó sa pre pretrvávajúce zdravotné problémy rozhodol zavesiť kopačky na klinec. Zostáva však v klube zo Žitného ostrova ako rehabilitačný tréner.

Dunajskostredský kapitán Szabó ukončil pre zranenia kariéru
SITA/Ján Slovák

Futbalové základy získal 34-ročný ľavý obranca v DAC, v šestnástich zamieril do akadémie viedenského Rapidu. Počas pôsobenia v Rakúsku (Rapid Viedeň, Braunau), Maďarsku (MTK Budapešť, Šopron, Debrecín, Vasas Budapešť, ETO Győr, Lombard Pápa) a Slovensku (Slovan Bratislava, Petržalka a DAC) nazbieral takmer tristo ligových štartov, strelil v nich 13 gólov. Trikrát si obliekol aj reprezentačný dres. Posledný súťažný zápas odohral 30. mája 2015 proti Slovanu.

"Moje problémy s členkom sú už chronické a trvajú viac rokov. Uplynulé mesiace som dokázal hrať a trénovať len vďaka liekom proti bolesti. Štandardne som sa zapojil do prípravy na nový ročník, ale súčasne som absolvoval aj liečebnú kúru a dal som si pol roka na doliečenie. Ide o klasické futbalové zranenie, chrupavka sa opotrebovala a to spôsobuje bolesť. Popri futbale sa už dlhšie venujem aj rehabilitácii, ukončil som školu a keď tréner s vedením navrhli, či by som nechcel zaplniť chýbajúce miesto v klube, po menšom premýšľaní som prikývol."

"Samozrejme, chcel som ešte aktívne hrávať, ale musím myslieť v prvom rade na svoje zdravie. Na jednej strane som smutný, že už viac nevybehnem na trávnik ako hráč, na strane druhej sa však môžem venovať niečomu, v čom môžem byť užitočný a dobrý, a to je výborné. Navyše, zostávam v dennom kontakte s bývalými spoluhráčmi, budem naďalej súčasťou mužstva. Ďakujem všetkým za pomoc a podporu počas celej mojej kariéry, zároveň som vďačný za možnosť vyskúšať si niečo nové," zdôvodnil svoje rozhodnutie Otto Szabó na oficiálnej stránke DAC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok