Jenson Button vraj oznámi koniec kariéry

TASR
22.9.2015 11:47

Kariéra Jensona Buttona v F1 sa chýli ku koncu. Podľa viacerých britských médií pilot McLarenu oznámi svoj úmysel opustiť kolotoč F1 na víkendovej VC Japonska v Suzuke.

Jenson Button vraj oznámi koniec kariéry
SITA/AP

Nemá radosť z pretekania

Button rozvíril špekulácie o konci kariéry po minulotýždňovej VC Singapuru. Novinárom povedal, že v kokpite nevýrazného McLarenu už nemá radosť z pretekania.

"Ak chcete mať plnú radosť z pretekania, v F1 musíte jazdiť na čele. Len vtedy je ten pocit stopercentný. Ak nemáte šancu umiestniť sa na pódiu víťazov, radosť i snaženie vás opúšťajú," uviedol majster sveta z roku 2009.

Patrí mu deviata priečka

Tridsaťpäťročného Brita by v kokpite McLarenu mal v budúcej sezóne nahradiť jeden z dvojice Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne. Dán Magnussen je testovacím pilotom britskej stajne, Belgičan Vandoorne zase vychádzajúcou hviezdou seriálu GP2.

McLarenu, za ktorý okrem Buttona jazdí aj Španiel Fernando Alonso, patrí v aktuálnom poradí Pohára konštruktérov so ziskom 17 bodov až deviata priečka. Viac bodov v sezóne 2015 získali napríklad aj Toro Rosso, Sauber či Lotus.

999_0a000002-c25f-cf91.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok