Slovan otočil proti Rige, zdolal ju v predĺžení

TASR SITA
22.9.2015 00:13

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy nad Dinamom Riga 3:2 po predĺžení. Zverenci trénera Miloša Říhu síce otočili z 0:1 na 2:1, no duel napokon dospel do predĺženia.

Slovan otočil proti Rige, zdolal ju v predĺžení
SITA/AP

Po dvoch prehrách za sebou tak pred vlastnými fanúšikmi konečne Slovanisti uspeli. V tabuľke Západnej konferencie súťaže figurujú na ôsmom mieste.

Nerozhodný stav zlomil až v 35. minúte Darzinš, ktorý sa presadil presnou strelou švihom. Slovanu sa podarilo odpovedať v  tretej tretine. Prvý gól Šťastného rozhodcovia neuznali, no už o minútu tečoval Barkerovu strelu Bartovič a bolo vyrovnané. V 49. minúte pridal druhý zásah Kašpar a domáci tak otočili stretnutie vo svoj prospech. Skóre sa však opäť menilo v 54. minúte po góle M. Redlihsa a tak duel dospel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe domácich Tičar.

Najbližšie sa zverenci trénera Miloša Říhu predstavia v stredu o 17.30 h na ľade Jokeritu Helsinki. O dva dni neskôr nastúpia opäť proti Dinamu Riga, ale už na jeho ľade (18.30 h).

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:2 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 46. Bartovič (Barker), 49. Kašpar (Nagy, Miklík), 65. Tičar (Starosta) - 35. Darzinš, 54. M. Redlihs (Sestito, K. Redlihs). Rozhodovali: Beľajev, Buturlin - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7577 divákov.

zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Švarný, Starosta, Novák, Barker, Sersen, Mihálik, Kozák - Jeglič, Tičar, Nagy – Kašpar, Nedorost, Miklík – Šťastný, Surový, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

Dinamo Riga: Eriksson – Galvinš, Kundrátek, K. Redlihs, Seigo, Jerovejevs, Sotnieks – M. Redlihs, Sestito, Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Bukarts, Berzinš, Indrašis – Leino, Schütz, Darzinš - Locans

Po pomalšom rozbehu oboch tímov si prvú vážnejšiu šancu vypracovali hostia. Po akcii tretieho útoku sa dostal na pravom kruhu k puku Berzinš a švihom preveril Brusta, ktorý puk ukryl do lapačky. V 11. minúte domáca obrana neustrážila Darzinša, ktorý prešiel stredom do útočného pásma, ale sám pred Brustom netrafil bránku. V 13. minúte pohrozili aj "belasí". Lušňákova strela Erikssonovi vypadla, krídelník štvrtej formácie sa cez dvoch obrancov dostal k dorážke, ale gól z toho nebol. Následne sa dostal do šance aj Skalický, ale ani on proti brankárovi hostí nepochodil. Slovan potom ubránil prvú presilovku hostí v zápase a v závere mohol ísť do vedenia. Nagyovu prudkú strelu Eriksson iba vyrazil pred seba, tam bol pripravený Jeglič, no v stopercentnej šanci trafil iba žŕdku.

Aj druhá tretina priniesla vyrovnaný priebeh a obe mužstvá si vytvorili niekoľko šancí na otvorenie skóre. V 27. minúte zneškodnil Brust pokus Schütza i dorážku Leina, následne si poradil aj so strelou Indrašisa spomedzi kruhov. "Belasí" mali potom k minútu a 15 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, no v gól ju nepretavili. Najbližšie k nemu bol Švarný, ale jeho strela opečiatkovala iba žŕdku. V 35. minúte si Darzinš nakorčuľoval s pukom medzi kruhy a odtiaľ namieril presne k ľavej žŕdke Brustovej bránky - 0:1. Domáci v zostávajúcich minútach tretiny pridali na obrátkach, ale väčšie šance si už nevypracovali.

Puk dostali do siete až v 45. minúte. Najprv sa ubránili tlaku hostí a vzápätí vyrazili do protiútoku. Kašparova strela Erikssonovi vypadla a do bránky ju dorazil Šťastný. Rozhodcovia si však pozreli videozáznam a gól neuznali. O minútu neskôr sa už domáci priaznivci tešili. Barker vypálil a Bartovič jeho strelu tečoval za chrbát brankára. Neprešli ani tri minúty a "belasí" už viedli. Nagy prihral do šance Kašparovi a ten sa z prvej nemýlil - 2:1. Prvý bod za asistenciu pri obnovenej premiére za Slovan zaznamenal navrátilec Miklík. V 54. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať, keď sa presadil M. Redlihs - 2:2. Duel tak dospel do predĺženia a asi polminúty pred jeho koncom rozhodol o triumfe domácich Tičar - 3:2.

Hlasy:

Miloš Říha, tréner Slovana: "My sme dnes dva body získali. Vďaka využitiu šancí a tomu, že nás podržal brankár. Začali sme opäť robiť veci, ktoré sme si povedali. Dobre sme sa tlačili pred bránku, nastreľovali sme tam puky a z toho padli všetky tri góly. Našťastie sme to dobojovali k druhému bodu a za to som veľmi rád. Michel odohral prvý zápas, ale postupne sa do toho dostal a verím, že bude platný hráč."

Lukáš Kašpar, útočník a strelec druhého gólu Slovana: "Bohužiaľ, aj kvôli divákom, že sme viac bodov urobili vonku ako tu doma. Riga je taká energická, ide dosť do tela a vo svojom pásme nás dobre vytesňovala."

Michel Miklík, útočník Slovana: "Prehrávali sme, ale dokázali sme to otočiť na 2:1. Mali sme to udržať. Škoda toho gólu a strateného bodu. Dva roky som tu pôsobil, takže som sa sem tešil a som veľmi rád, že som tu. Prvý zápas z mojej strany nebol určite ideálny a mám čo zlepšovať."

Kari Heikkilä, tréner Dinama: "Prvé dve tretiny sme si vypracovali dosť šancí, ale nedokázali sme ich premeniť na góly. V tretej sme dostali góly po veľkých chybách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok