Pražský hrad po incidente s obrovskými trenírkami sprísnil bezpečnosť

TASR
21.9.2015 14:59

Na Pražskom hrade sprísnili bezpečnostné opatrenia po incidente, keď skupina recesistov namiesto prezidentskej štandardy vyvesila obrovské červené trenírky. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

Pražský hrad po incidente s obrovskými trenírkami sprísnil bezpečnosť
FB/Ztohoven

Bezpečnosť v prvom rade

"Na vandalský čin sme už reagovali, ale konkrétne opatrenia špecifikovať z logických dôvodov nebudem," vyhlásil hovorca prezidenta ČR Miloša Zemana Jiří Ovčáček. Na otázku, či sa prijaté kroky týkajú aj personálnych zmien, hovorca odpovedal, že ako prvé sú na rade bezpečnostné opatrenia.

Samotný prezident Zeman dnes vystúpil s príhovorom na krste novej knihy o Pražskom hrade, k sobotňajšej udalosti sa však nevyjadril. Hovoril len o dôstojnosti Hradu ako miesta so špecifickým "geniom loci".

Prezlečení za kominárov

Členovia recesistickej skupiny Ztohoven sa dostali na strechu Nového kráľovského paláca po lešení v prezlečení za kominárov. Polícia zadržala troch mužov a podozrieva ich z trestných činov krádeže a výtržníctva.

Recesisti svoj čin okomentovali slovami, že nad Pražským hradom "konečne zaviala štandarda muža, ktorý sa nehanbí vôbec za nič". Zemanov hovorca z činu obvinil "pražskú kaviareň", ktorá sa už podľa neho neštíti ani zneucťovania českých štátnych symbolov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok