Banská Bystrica doma zdolala Poprad, rozhodlo až predĺženie

TA3 TASR SITA
20.9.2015 21:44

Napriek ofenzívnym esám na strane Banskej Bystrice aj Popradu nepadol pod Urpínom v zápase hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 v riadnom hracom čase ani jeden gól. Rozhodnutie prinieslo až predĺženie a jeho tretia minúta, v ktorej o dvoch bodoch pre domácich rozhodol obranca Ivan Ďatelinka.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Poprad 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0, -1:0)

Gól: 63. Ďatelinka. Rozhodcovia Baluška, J. Konc - Kacej, Návratek, vylúčení 2:1, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 2058 divákov.

Po dvoch tretinách bolo zrejmé, že najväčším nedostatkom bojovného a rušného zápasu bol nenaplnený hlad po góloch. Napriek tomu, že si na oboch stranách hráči vypracovali dostatok príležitostí, brankári boli nepriestrelní. Viac sa zapotil Kostúr v hosťujúcej bránke, občas mu doprialo aj šťastie, no aj domáci Bacashihua vytiahol zo svojho arzenálu pohotové zákroky. V 1. tretine upútal nebezpečný teč Di Dioneta v 11. min, závar na náprotivej strane zasa urobil obranca Rosandič a výsledkom bola spŕška striel z popradských hokejok. Kombinačne vynikli hostia v 15. min v presilovke po zakončení Hvilu z uhla a aj Síkela sa blysol v 17. min v rýchlej akcii.

V druhej tretine sa domáci dostávali miestami do trvalejšieho tlaku a ich súper čakal hlavne na brejky. V 22. min pred Bacashihuom zakončil Rud. Huna bekhendom, v 27. min odrazená strela Hudeca takmer dopadla za chrbát Kostúra a z výšky pristála pred bránkovou čiarou. Od modrej to zasa skúšal bombou Kasík a Galambošovu šancu v 32. min hosťujúci brankár vykryl. Gól na hokejke po peknom prieniku mal v 33. min Handzuš, nestihol však puk presnejšie umiestniť. Aj Handlovského nedôrazné zakončenie v 36. min napovedalo, prečo na ukazovateli svietia neustále dve nuly. Jednu z nich sa snažili zmazať hosťujúci Rusnák a pri dorážke Rudolf Huna v 38. min.

Ďatelinkova pohotová strela v 45. min opäť skončila s diváckym povzdychom a vzápätí rovnako aj Handlovského šanca. Hosťom sa v obrane často až hlava zatočila, nevedeli kde skôr skočiť a s vypätím síl udržiavali bezgólový stav. Občas však aj pohrozili, ako Rud. Huna v 48. min po prudkej strele. Na gól sa čakalo ako na spasenie, veľmi blízko mal k nemu v 53. min Bartečko po strele ponad vo výbornom postavení. Rudolf Huna v 58. min sa tkamer radoval, po jeho šanci nastala obrovská tlačenica, gól však ani z nej nepadol, podobne ako po príležitosti Handzuša. V predĺžení sa rozhodlo v 63. min po strele Ďatelinku, keď ešte predtým mal obrovskú príležitosť Zigo, pri ktorej zažiarila lapačka Kostúra.

Hlasy:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Napriek gólovej chudobe bolo šancí dosť. Zabrali opory v bránkach, Poprad dobre vykrýval priestor pred bránkou, my sme sa znovu na gól narobili. Som rád, že sme ho tam natlačili, chlapcom musím poďakovať za bojovnosť. Strieľame málo gólov, našťastie ani veľa ich nedostávame. Poprad hral veľmi dobre a remíza bola spravodlivá, extra bodík sme si za extra bojovnosť zaslúžili."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi a podali vysoko disciplinovaný výkon. V konečnom dôsledku nás môže mrzieť šanca dve minúty pred koncom, za istých okolností sme mohli zobrať aj tri body. Vo fázach, keď bol súper lepší, nás podržal brankár Kostúr. Bod si odtiaľto odnášame zaslúžene."

Ivan Ďatelinka, autor jediného gólu: "Bola to taká pretlačovaná o jednom góle, sú aj také zápasy, dúfam, že sa prebudíme a začneme gólov strieľať viac. Škoda, že to nespadlo skôr, sme však vďační za dva body. Narobili sme sa, makali, gól tentoraz padol na mňa. Padol tak, že som dostal peknú nahrávku od Peťa Galamboša z rohu, ja som sa snažil, aby som netrafil prvého hráča, len som mieril na bránku a ich obranca puk stečoval do bránky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok