Zvolen uštedril Skalici na jej ľade zahanbujúci výprask

TA3 TASR SITA
20.9.2015 21:37

Zahanbujúci výprask 1:9 na vlastnom ľade inkasovali hokejisti Skalice v nedeľnom zápase 5. kola Tipsport ligy. Na Záhorí si schuti zastrieľali Zvolenčania, ktorí dosiahli štvrté víťazstvo po sebe.

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 1:9 (0:2, 1:4, 0:3)

Góly: 31. Studenič – 4. Andersons (Bagin, Puliš), 10. Semorád (Puliš, Brabenec), 24. Puliš (Andersons, Brabenec), 27. Semorád (Puliš, Brabenec), 31. Jurík (Mráz, Klhůfek), 37. Jurík (Mráz, Klhůfek), 43. Klhůfek (Mráz, Jurík), 49. Obdržálek (Švaridlo, Jurík), 59. Škvaridlo. Rozhodovali: Jonák – Šefčík a Synek, vylúčení: 8:4, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, striedania: od 31. Ševela, 33. Zukal (obaja Skalica), 694 divákov.

V úvode zápasu sa domáci snažili prekvapiť favorizovaného súpera, ked už v 1. minúte Rachůnek vážne ohrozil bránku hostí. V ďalších minútach začali Skaličania robiť chyby, čo hostia využili na strelenie úvodného gólu z hokejky Andersonsa. Domáci mali výhodu presilovej hry, ale gól sa im z nej vyťažiť nepodarilo. Nedáš-dostaneš sa opäť potvrdilo a v 10. minúte Zvolenčania odskočili o dva góly po presnom zásahu Semoráda. V závere tretiny mohol skorigovať stav Brendl, ale strela mu nevyšla a aj Komínek opečiatkoval len žŕdku.

Druhá tretina priniesla podobný priebeh hry, domáci sa trápili a hostia hrali s prehľadom a ľahkosťou. A tak i zvyšovali svoje vedenie po strelach Puliša a Semoráda. Domácim svitla nádej, keď po chybe zvolenskej obrany sa pred bránkou dostal k puku Studenič a strelou švihom do horného rohu nedal brankárovi Barošovi šancu. V tej istej minúte však Juríkov gól poslal Romančíka na striedačku. Domáci sa ubránili hre 5:3 a zdalo sa, že sa ich hra začne zlepšovať. Prišli však ďalšie chyby v obrannej hre a v 37. minúte nový muž v bránke domácich Ševela už zase lovil puk zo siete.

Úvod 3. tretiny patril Zvolenčanom, ktorí s prehľadom kontrolovali hru a domácich nepustili do vážnejšej šance. V 43. minúte Klhůfkom pridali siedmy a v presilovke Obdržálkom i ôsmy gól. O zápae bolo rozhodnuté a len v priemernom hokejovom predstavení 20 sekúnd pred koncom pridal Škvaridlo záverečný gól. Zvolenčania si po vysokej výhre zaslúžene odviezli zo Skalice všetky body.

Hlasy:

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Asi sú tu hráči, ktorí majú pocit, že hrajú 'len' v Skalici. Hokej je o osobných súbojoch a my ich takmer všetky prehrávame. Ťažko s tým niečo robiť."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Zápas sa mi hodnotí dobre. Do Skalice sme išli s vedomím toho, že má dobrý hráčsky potenciál a že to bude ťažké. Pristupovali sme k zápasu zodpovedne. Podarilo sa nám dať rýchle góly a zápas sa začal pre nás vyvíjať dobre. Podali sme dobrý výkom a zaslúžene sme zvíťazili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok