Trenčín zdolal Žilinu a upevnil si prvé miesto v tabuľke

TA3 TASR SITA
20.9.2015 21:27

Trenčiansky líder tabuľky hokejovej Tisport ligy potvrdil pozíciu favorita aj v zápase 5. kola proti Žiline a zdolal ju 3:0. Do streleckej listiny sa zapísali osvedčení ťahúni Vladimír Nemec, Jakub Gašparovič a Tibor Melichárek. Brankár Jan Chábera si udržal čisté konto.

HK Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 31. Nemec, 40. Gašparovič, 58. Melichárek. Rozhodovali: Lauff - Jobággy, Smrek, vylúčení: 6:7 navyše: Drábek (Žilina) 10 minút OT, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1580 divákov

Trenčania vstúpili do zápasu aktívne a snažili sa súpera zaskočiť skorým gólom. Ten sa im ale nepodarilo dať. Úvod duelu poznačilo niekoľko vylúčení, no ku gólu neviedli. V 12. min mohol skóre otvoriť osamotený Nechala, Tomek jeho strelu príklepom vyrazil betónom. Na druhej strane Richard Huna našiel lapačku Cháberu. Úvodná časť napokon gól nepriniesla, keďže sa pred bránou Dukly nepresadili ani bratia Hunovci.

Po prestávke oba tímy pridali na rýchlosti aj dôraze, čo sa odzrkadlilo na množstve šancí. Konečného šancu zachytil Chábera. Gašparovič nebol rýchlejší ako obrancovia súpera a jeho strela z ľavého kruhu nebola úspešná. Dukla sa dostala do vedenia v polovici zápasu. V 31. min nevyšla spolupráca Ölveckého s Vozdeckým, ale spätnú prihrávku dostal medzi kruhy Nemec a pohotovou strelou prekonal Tomeka po prvý raz – 1:0. Duklu tento gól nabudil a už o minútu mohla pridať aj druhý presný zásah. Ten napokon padol až sedem sekúnd pred druhou sirénou. Mikušovu strelu od modrej vyrazil gólman do rohu, Gašparovič sa s pukom preštrikoval pred bránkovisko a strelil svoj prvý gól v sezóne – 2:0.

Na začiatku záverečnej tretiny podnikli Žilinčania brejkovú situáciu, no Schronerovo zakončenie úspech neprinieslo. Hostia sa tlačili do útoku, Konečného zakončenie zblízka mierilo iba do Cháberu. Rozhodnúť o osude zápasu mohol v 47. min Petrovický, no jeho strela z uhla skončila na žŕdke. O malú chvíľu Ölvecký nedokázal puk dostatočne zodvihnúť ponad Tomekov betón. Poisťujúci tretí gól Dukly napokon padol v 58. min, keď Melichárek dorazil do siete strelu Drgoňa a upravil na konečných 3:0.

Hlasy:

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Hrali sme štvrtý zápas v priebehu šiestich dní. Dnes sme museli byť opatrnejší a vyvarovali sme sa nepriaznivého stavu. Som rád, že sme zápas zlomili, dali sme góly. V tretej tretine sme súpera nepustili do tlaku, či veľkých šancí. Veľká vďaka patrí Janovi Cháberovi, chytal výborne. Snáď budeme v podobnom duchu všetci pokračovať ďalej."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Tento zápas sme mali hrať doma. Je to naozaj frustrujúce, že sme opäť museli vycestovať vonku. Začiatok extraligy je veľmi dôležitý a hrať všetky zápasy vonku je katastrofa. Trenčínu sa darí, to bolo vidieť na ľade. Chýbala mi u mojich hráčov väčšia agresivita. V tomto bol Trenčín šikovnejší a zaslúžene vyhral."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok