Trenčín zostáva aj po zápase so Slovanom nezdolaný, ligu vedie o 5 bodov

TASR
20.9.2015 16:24

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín remizovali v šlágri 9. kola Fortuna ligy na ihrisku ŠK Slovan Bratislava 0:0. Zverenci trénera Martina Ševelu si upevnili vedenie v tabuľke, v ktorej majú po deviatich zápasoch 23 bodov. Slovan zostal na štvrtej priečke.

Trenčín zostáva aj po zápase so Slovanom nezdolaný, ligu vedie o 5 bodov
TASR

Fortuna liga - 9. kolo

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 0:0

ŽK: Priskin, Zreľák - Bero, Koolwijk. Rozhodoval: P. Hrčka, 2250 divákov

zostavy a striedania

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Gorosito, Podaný – Gonzalez – Milinkovič, Savičevič, Peltier (81. Kubík) – Zreľák, Priskin (56. Oršula)

AS: Šemrinec – Šulek (72. Holúbek), Kleščík, Rundič, Madu – Opatovský, Koolwijk, Bero – van Kessel (90.+ Lawrence), Wesley, Guba (83. Bala)

Šláger 9. kola Fortuna ligy videli diváci na Pasienkoch, kde osemnásobný slovenský majster Slovan hostil úradujúceho šampióna z Trenčína. Od úvodu sa hral svižný futbal s množstvom šancí. Tú prvú si vypracovali hostia v 3. minúte. Bero uvoľnil na ľavej strane van Kessela, ten krížnou prihrávkou našiel Gubu, ale trenčiansky mladík v dobrej pozícii mieril vedľa Muchovej brány. Zreľákova akcia v 18. min odštartovala festival nepremenených šancí. Príležitosť Wesleyho zmaril Mucha a potom sa vyznamenal aj jeho kolega v trenčianskom drese Šemrinec, ktorý vychytal Peltiera. V 22. min mali domáci veľmi blízko k úvodnému gólu. Milinkovič najskôr opečiatkoval ľavú žrď strelou z 25 metrov, následne sa k odrazenej lopte dostal Gorosito, ale z päťky prepálil bránu. Trenčín kontroval Wesleym, ktorý hlavičkoval tesne nad. V sľubnej príležitosti potom zaváhal Peltier a o niekoľko minút na to aj Priskin. Slovan mal tlak, ale nedokázal skórovať. Heslo nedáš-dostaneš mohlo platiť v závere prvého polčasu. Bero si po efektnej akcii v pokutovom území narazil s Wesley, ale jeho strelu v poslednom momente zblokoval Saláta. Rundič následne z priameho kopu mieril len do múru.

Slovan bol aktívnejší aj v úvode druhého polčasu. Najskôr pálil vysoko nad Priskin, potom za Šemrincom po druhý raz v zápase zvonila žrď, keď strieľal Milinkovič. Hostia sa po zmene strán sústredili najmä na defenzívu a vyčkávali na svoju šancu z protiútokov. Jeden z takých zakončil Guba len do rukavíc Muchu. V závere zápasu mohli rozhodnúť Zreľák s Kubíkom, ale ich šance zlikvidoval hrdina posledných minút Šemrinec. Slovan sa tak po záverečnom hvizde musel uspokojiť len s bodom, Trenčín si po výsledku 0:0 poistil vedenie v tabuľke a v aktuálnej sezóne ešte neprehral.

Hlasy:

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana: "Vedeli sme, že nás čaká náročný duel proti lídrovi tabuľky. Podali sme však výborný výkon, za ktorý musím hráčov pochváliť. Vytvorili sme si veľa šancí, bohužiaľ, gól sme nestrelili. Ak má niekto byť nespokojný s výsledkom, tak sme to my. Zlepšujeme sa však deň čo deň a v tvrdej práci budeme naďalej pokračovať."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Dnes sme videli dobrý zápas, jedno aj druhé mužstvo si vytvorilo veľký počet šancí. Gól však nepadol, myslím, že jeden by bol rozhodujúci. Prišli sme sem vyhrať, ale s bodom sme napokon spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok