V Prahe núdzovo pristálo lietadlo, v nemocnici skončili desiatky ľudí

TA3 TASR
18.9.2015 06:51

Vyše 40 pasažierov dopravného lietadla českých aeroliniek, ktoré núdzovo pristálo na pražskej Ruzyni, skončilo v nemocnici s podozrením na otravu dymovými splodinami.

Hovorkyňa pražského letiska Marika Janoušková pôvodne krátko po pristátí lietadla o 18.30 uviedla, že nikto nebol zranený.

Podľa prvých informácií sa lietadlo Českých aerolínií smerujúce do nemeckého Hamburgu vrátilo na pražské letisko krátko po vzlietnutí. V kokpite i klimatizácii sa totiž údajne objavil dym, no privolaní hasiči po núdzovom pristátí podľa Janouškovej nič podozrivé nenašli.

Hovorkyňa nemocnice Motol však neskôr potvrdila, že prijali 35 ľudí, ktorí trpeli príznakmi intoxikácie splodinami. Jeden pasažier prevoz do nemocnice odmietol, no neskôr mu prišlo nevoľno, a tak sa do nemocnice napokon dostavil.

Približne desať ďalších cestujúcich ošetrili v Ústrednej vojenskej nemocnici v Střešoviciach. Podľa zdrojov z nemocnice najmenej jeden z nich zostane hospitalizovaný. Zatiaľ nie je jasné, čo poruchu lietadla spôsobilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok