Ministri prišli do práce alternatívnou dopravou, Fico sa odviezol kolobežkou

TA3 TASR SITA
16.9.2015 11:48

Vláda sa aj v tomto roku zapojila do Európskeho týždňa mobility. Ministri prišli do práce alternatívnou dopravou, premiér Robert Fico využil veľkú kolobežku.

Opäť podporili týždeň mobility

Členovia kabinetu sa opätovne rozhodli podporiť myšlienku, ktorá propaguje väčšie využívanie verejnej dopravy, bicykla, pešej chôdze a má pozitívny vplyv na životné prostredie a na zdravie ľudí. Kampaň sa koná každý rok v čase od 16. do 22. septembra. Cieľom je zvýšiť povedomie obyvateľov o alternatívnych spôsoboch dopravy a zabrániť narastajúcemu znečisteniu životného prostredia v mestách. 

Robert Fico napríklad prišiel na Úrad vlády na kolobežke, ktorú dostal na 50. narodeniny. Nemal však helmu ani chrániče. Minister hospodárstva Vazil Hudák prišiel na kolieskových korčuliach. Jeho rezort pri tejto príležitosti pripomenul, že zastrešuje oblasť znižovania emisií a má týmto smerom aj záväzky.

Draxler na YikeBiku

Novinárov zaujal hlavne minister školstva Juraj Draxler, ktorý prišiel na YikeBiku. Priznal sa, že trénoval, aby jazdu zvládol. „Keď ma to bude veľmi baviť, tak sa na tom ešte večer preveziem,“ povedal novinárom. Jazdu na kolieskových korčuliach trénoval aj šéf hospodárstva Vazil Hudák. Nemal však chrániče. Priznal, že od ministerstva sa k Úradu vlády zviezol elektromobilom a kúsok prešiel na korčuliach.

„Viete, ja som taký konzervatívny v týchto veciach. Myslím, že na šaškárne tu máme iných,“ povedal šéf rezortu zahraničia Miroslav Lajčák a dodal, že tým nemyslel členov vlády. Takisto uviedol, že sa snaží športovať a pravidelne beháva.

Na rokovanie vlády prišli pešo viacerí ministri. Ako prvý dorazil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Vlastné nohy využil aj minister zdravotníctva Viliam Čislák aj minister dopravy Ján Počiatek. Ten uviedol, že športuje pravidelne a známi ho nahovárajú aj na bicykel.

Dodal však, že na ten ešte nie je psychicky pripravený a korčule ani neskúšal. Peši prišiel aj šéf financií Peter Kažimír a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. Uviedol, že peši sa presunie aj späť na ministerstvo a skonštatoval, že asi desaťminútová prechádzka bola príjemná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok