Košice v Martine potvrdili pozíciu lídra víťazstvom 3:2

TA3, SITA,
29.1.2012 23:21

Stretnutie Martina s Košicami malo jasného favorita. Oceliari sú lídrami tabuľky, navyše Mountfield s košičanmi nezískal v tomto ročníku ešte ani bod.

Košice v Martine potvrdili pozíciu lídra víťazstvom 3:2
SITA

MHC Mountfield Martin - HC Košice 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 11. V. Škoda (Themár, Galamboš), 48. L. Kozák (Michal Važan) - 2. Jenčík (Marcel Haščák, Pašek), 25. Spilar (S. Gron, Martin Chovan), 45. P. Bartoš (S. Gron, Šeda) 
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Gajan, Rovenský, 2000 divákov 

Zostavy:
Martin: M. Šimko - L. Kozák, M. Výborný, Mocek, Brcko, Vartovník, Matejka, Tupý - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Themár, Galamboš, Michal Važan - Macejka, Murček, M. Sobota - J. Cíger, Zeliska, Škumát 
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Slimák, Martin Chovan, Mlynarovič, M. Novák - P. Bartoš, Zálešák, Dravecký - Spilar, S. Gron, Michel Miklík - Marcel Haščák, Pašek, Jenčík - Matúš Chovan, Marcel Baláž, Gmitter 

Slabší vstup Martinčanov do zápasu využil už po 118 s Jenčík a Košice viedli. Na ľade potom dominovalo hosťujúce mužstvo, domácich podržal brankár Šimko po strelách Pašeka i Bartoša. V 11. min sa vrátil z trestnej lavice Baláž a o sekundu na to Škoda prestrelil Hyláka - 1:1. "Kosačky" potom vyrovnali aj hru, ale päť sekúnd pred prvým klaksónom mohli inkasovať. Bartošova strela zblízka však skončila len pod Šimkom.

Na začiatku druhej tretiny vystrašil košického gólmana Škoda, ale ani vtedy sa skóre nemenilo. V 26. min už áno, lebo nikým nekrytý Spilar dopravil odrazený puk do prázdnej bránky -1:2. V polovici zápasu zaujal Škodov prienik a o dve minúty prešiel Haščák domácou obranou ako nôž maslom, ale nemieril presne. Martinčanom v závere druhej tretiny nevychádzali presilovky, v snahe o vyrovnávajuci gól robili veľa nepresností a pred brankárom Hylákom im chýbal dôraz v koncovke.

Na začiatku tretej tretiny naklonil misky váh na stranu "oceliarov" Bartoš a poslal svoje mužstvo už do dvojgólového náskoku. O tri minúty vrátil Martinčanov strelou od modrej čiary Kozák v presilovke do zápasu - 2:3. Hokej potom gradoval, obe mužstvá sa snažili gólovo presadiť, v 51. min sa Haščák nezorientoval pred Šimkom, o tri minúty mal vyrovnanie na hokejke Sobota, no jeho dorážku Hylák vynikajúco pokryl. Dve minúty pred koncom tretej tretiny sa nepresadil Galamboš a potom ani na druhej strane Bartoš. V dramatickom závere sa už pri power-play nepodarilo domácim vyrovnať, hoci zvierali majstra ako v kliešťach, a tak sa napokon z víťazstva tešili Košičania. 

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Diváci videli dobrý, zaujímavý a obojstranne rýchly hokej. V prvej tretine sme stratili obrancu Moceka, zápas sme potom dohrávali iba so štyrmi bekmi. Chcel by som pochváliť svojich hráčov za bojovnosť, snahu a keby sme mali viac šťastia v závere, mohli sme si zo zápasu odniesť aspoň bod. Ak chceme Košice poraziť, musíme hrať kompletní."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Našich hráčov sme upozorňovali na to, že Martinčania majú dobrý vstup do zápasu. Som rád, že to splnili a v úvode sme to boli my, kto strelil prvý - dôležitý gól. Domáci sa potom dostali do zápasu. Stretnutie rozhodol gól z hokejky Bartoša. Domáci mali v závere veľký tlak, ale v ťažkých situáciách nás podržal brankár Hylák."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok