Martinčania zvíťazili nad Skalicou pohodlne rozdielom triedy

TASR SITA
13.9.2015 21:12

MHC Martin bol nad sily HK 36 Skalica v nedeľnom zápase 2. kola novej sezóny najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport Ligy 2015/2016. Domáci hokejisti z Turca zvíťazili pohodlne rozdielom triedy 3:0 a góly si rozložili rovnomerne do všetkých troch dejstiev.

Martinčania zvíťazili nad Skalicou pohodlne rozdielom triedy
SITA

MHC Martin - HK 36 Skalica 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 10. Dírer, 21. Varga, 52. Špirko. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Bednár, vylúčení: 1:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1600 divákov

Po úvodnom buly, ktoré hodil nový generálny manažér Pro-Hokej Richard Lintner, začali mužstvá opatrne. Postupne prebrali taktovku hry domáci hráči. Prvá vážnejšia šanca prišla v 6. minúte, Kabáč však neuspel. O minútu neskôr fauloval Jáchym Brendla, no ten samostatný nájazd nepremenil, keď mu nevyšiel blafák. Hokejovejší domáci udreli prvýkrát v 10. minúte. Kokavec našiel v prečíslení 2 na 1 Dírera a ten poslal Martin do vedenia - 1:0. V 12. minúte mal vyrovnanie na hokejke Školiak, puk mu však v rozhodujúcej chvíli ušiel.

Úvod druhej tretiny vyšiel domácim na výbornú. Už po niekoľkých sekundách sa presadil Varga a upravil na 2:0. Stále sa hral obojstranne otvorený hokej. V 29. minúte prevetral Dzubinu Sloboda. V polovici zápasu chybovala Skalica a na Ševelu sa rútili Dírer s Jokeľom, no druhý menovaný trestuhodne trafil len do brankára.

Aj v treťom dejstve boli lepší domáci hráči. V 42. minúte nezakončil gólom biliardovú akciu Pokrivčák. V 52. minúte využili Martinčania až ôsmu presilovku v zápase, keď sa presadil Špirko - 3:0. Ten mohol v 57. minúte pridať aj ďalší gól, no zoči-voči Ševelovi sa nepresadil. V závere zápasu zaujala ešte Kokavcova paráda. Martinu tak vyšla domáca premiéra v novej sezóne, naopak, Skalica prehrala už tretí zápas v rade.

Hlasy:

Ivan Dornič, tréner Martin: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, no Skalica prehrala dvakrát po sebe. Bolo jasné, že sa do výhody dostane ten, kto dá prvý gól. Boli sme to my. Pri trestnom strieľaní súpera sme mali šťastie, ale potom sme sa dostali do vedenia. Upokojil nás rýchly druhý gól na začiatku druhej tretiny a definitívne sme zápas získali po Špirkovom presnom zásahu v presilovke."

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Na našom výkone nebolo veľa pozitívneho. Azda iba to, že sme dostali len tri góly. Dostali sme sa do situácie, ktorej nerozumiem. Pred zápasom sme mali pohovor, ale účinok sa nedostavil. Musíme sa z toho dostať a v najbližšom zápase sa odraziť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok